A nagy testű járművek is a veszély hordozói

Akt.:
A szondát is megfújatták a sofőrökkel
A szondát is megfújatták a sofőrökkel
Borsod-Abaúj-Zemplén – A pihenőidő betartása és a műszaki állapot állt az ellenőrzés középpontjában.


Szerdán kezdődött és péntek este ér véget az a közlekedésrendészeti akció, amelynek során a rendőrség – megyénkben is – elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrzi.

A TISPOL Műveleti Csoportt 2015. évi terve alapján a „European Operation Truck and bus” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellen­őrzés végrehajtását rendelte el. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyesáru-szállítási szabályok (ADR) betartásának, illetve a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése. A közúti kontroll kiterjed megyénkben elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető, valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra.

A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rend­őrkapitányság munkatársai vesznek részt. Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai is közreműködnek.

Szaporodó balesetek

Az utóbbi időben egyre több olyan baleset történik útjainkon – gondoljunk csak a múlt vasárnap a 37-es úton két halálos áldozatot követelőre, amelynek okozója egy kamionos volt –, hogy a fokozott ellenőrzésnek minden alapja megvan.

ÉM-SZB


Kettős tragédia a 37-esen – Előzetesben a halált okozó kamionos

A Miskolci Járásbíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte azt a román állampolgárságú gyanúsítottat, aki a megalapozott gyanú szerint július 18. napján a 37-es főútvonalon haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt. tovább »

hirdetés


hirdet�s