Friss hírek

2009.05.28. 12:58

Magas részvételi arányra számít az EP választáson Schmitt Pál

<p>Magas részvételi arányra számít a június 7-i Európai Parlamenti választáson Schmitt Pál. A Fidesz EP listavezetője erről csütörtöki, Szekszárdon tartott sajtótájékoztatóján beszélt.</p>

A Fidesz listavezető politikusa azt mondta, ahogy járja az országot úgy látja, hogy az emberekben van érdeklődés az Európai Parlamenti választások iránt. Schmitt Pál beszélt arról is, hogy szerinte az EP választás főpróbája lehet egy előrehozott vagy a 9 hónap múlva esedékes Magyarországi parlamenti választásoknak. A június 7-edikei választási eredménynek mindenképpen belpolitikai üzenete lesz. A politikus szerint az emberek az új irány, a változás mellett voksolnak majd.

Schmitt Pál szerint, ha a szavazásra jogosultak 40-45 százaléka elmegy majd voksolni, akkor a kis pártoknak nem lesz esélyük arra, hogy az Európai Parlamentbe képviselőt juttassanak. Így szerinte a magyarországi képviselet kétpólusú lehet, de ez Brüsszelben nem jelent gondot. A politikus szerint eddig is jól együtt tudtak működni az MSZP-s és a Fideszes képviselők az EP-ben. Mert kint nincs belpolitikai viszály, ott ügy van, amit meg kell oldani.

Schmitt Pál a sajtótájékoztatón elmondta: nagyon sajnálja, hogy a magyar kormánytagok közül csak kevesen kérték az EP képviselők segítségét az elmúlt öt évben. Pedig lett volna rá lehetőségük. A tavalyi költségvetésből 900 milliárd forint uniós támogatást hagyott bent az ország. Ez a képviselő szerint kétszer annyi, mint amennyit a kormány most szeretne megtakarítani a megszorításokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!