A MÁV belső vizsgálata elkészült, de az eredmény egyelőre titkos

A MÁV belső vizsgálata lezárult ugyan a Monorierdőnél történt vonatszerencsétlenség ügyében, az eredményt azonban egyelőre nem hozzák nyilvánosságra – mondta el a Független Hírügynökségnek Sigulinszky Tibor, a társaság szóvivője. Hozzátette, hogy a MÁV vizsgálatának eredménye csak a rendőrségi eljárás végén ismerhető meg.

A múlt hétfőn történt halálos vonatbaleset után több szakértőt is bevontak a vizsgálatokba: a vasúttársaság saját belső vizsgálatán kívül a rendőrség több szakértői eredményre is vár, a baleset körülményeit vasútbiztonsági és igazságügyi-orvosszakértői is vizsgálja. Ezeken kívül a Közlekedés-biztonsági Szervezet szakemberei arra keresik a választ, miért nem működött a vonatbefolyásoló berendezés.

A vonatszerencsétlenség múlt hét hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban halt meg. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.