A mumushoz látogat a Loki

A női kézilabda élvonalbeli pontvadászat kilencedik fordulójának rangadóján lép pályára vasárnap 17 órától a fővárosban a DVSC női alakulata. A piros-fehérek a tabella második helyén tanyázó Ferencvároshoz látogatnak.

Az utóbbi években nem termett babér a hajdúságiaknak a zöld-fehérek csarnokában, tehát ebből a szempontból amolyan mumusnak is tekinthető a Németh András vezette fővárosi társaság.

A Fradi ebben az évadban is az érmes pozíciókért van harcban a bajnokságban, annak ellenére, hogy a nyáron jelentős fiatalításon esett át a csapat. A Bíró Imre vezette debreceni kompániának is az a célja, hogy az alapszakasz végén benne legyen a felsőházban, a legjobb négy között, és ennek eléréséhez bizony bravúrokra is szükségük van Kerekiéknek.

És bár a fővárosiak igen jó előjelekkel várhatják a derbit – előbb hazai környezetben a Dunaferrt, majd idegenben a Kiskunhalast győzték le Tóthék –, ki tudja, talán most megtörik végre a hosszú ideje a debrecenieken ülő pontszerzésmentes népligeti átok.

Az mindenestre biztos, hogy a cívisvárosi lányoknak sokkal jobban oda kell figyelniük a részletekre a vasárnapi összecsapáson, mint legutóbb a Kőbánya ellen, amikor is kilencgólos előnyükből nyolcat leadtak negyedóra alatt. Bíró Imre vezetőedző sem igazán értette, miért is hagytak annyi ziccert kihasználatlanul tanítványai, ám a tréner most már sokkal inkább a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető vasárnapi találkozóra koncentrál.

Természetesen nem az volt a célunk a szerdai meccsen, hogy a kilencgólos előnyünkből végül három legyen, megvoltak a második félidőben is a ziccereink, de kimaradtak, ehhez igazán nem lehet többet hozzáfűzni – nyilatkozta a szakvezető. – Az biztos, hogy vasárnap sokkal jobban kell koncentrálnunk, a lehetőségeket pedig ki kell használnunk, és különösen a védekezésben kell keményebbnek lennünk. Potenciálisan igen veszélyes társaság a Fradi, Németh András egy jó alapjátékot játszat csapatával, amelyet mindenkivel szemben igyekeznek érvényesíteni. Mi ezt próbáljuk majd megakadályozni, de a részleteket illetően nem szeretnék többet mondani. Sérültünk nincs, így a legerősebb kerettel vehetjük fel a harcot.

B. R.További hírek a haon-sportoldal kategóriából