A mumus ellen játszanak a Macik

A mumus ellen játszanak a Macik
Tizennegyedik mérkőzését játssza pénteken este vendégként a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás jégkorongcsapata.

A Macik pénteken 18 órától a Dab.Docler gárdájával mérik össze tudásukat Dunaújvárosban. A miskolci játékosok nehéz nap elé néznek – sajnos nem csupán a jégen kell megjelenniük.

– Pénteken délelőttre eredetileg rövid átmozgató tréninget tervezett vezetőedzőnk, Tim Kehler, ezt a foglalkozást azonban áthúzta az élet – közölte Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke, majd így folytatta: – Valamennyi játékos és vezető ott lesz dr. Mayer Péter, volt elnökségi tagunk és klubunk alapítója búcsúztatásán, amely 10 órakor kezdődik a jégcsarnok mellett lévő Mindszenti temetőben. A Jegesmedvék nevében jómagam mondom majd a gyászbeszédet, a játékosok pedig sorfalat állnak majd a helyi hokiélet egyik megteremtőjének ravatala előtt. Az országos szövetséget Maya régi sport- és vezetőtársa, id. Ocskay Gábor elnökségi tag képviseli. Azoknak, akik tisztelték és szerették dr. Mayer Pétert, s jelen lesznek búcsúztatásán, a család kérését tolmácsolva elmondom, hogy egy szál virággal jöjjenek a temetőbe, így tisztelegjenek emléke előtt.

Nem engedhetnek ki

A Macik a gyászszertartás után nyomban buszra ülnek és Dunaújváros felé veszik az irányt. A sárga-feketék legutóbb kedden este játszottak, hazai környezetben úgy verték 5-3-ra az Újpesti TE együttesét, hogy már 5-0-ra is vezettek, de a hajrára teljesen leeresztettek.

– Tudat alatt tette ezt a „brigád” – mondta Fodor Szabolcs csapatkapitány. – Amikor elhúztunk, azt hittük, hogy a zsebünkben van a meccs, aztán mesterünk azokat is sűrűbben küldte a jégre, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak. A sokáig edzőmérkőzés jelleget öltött összecsapás így szorosabbá vált a remélttől, de győztünk és ez volt a lényeg. A Dab.Docler vendégeként már nem engedhetünk ki, mert nagyon jó csapattal csapunk össze, ráadásul idegenben.

Ha ötven, akkor…

A Jegesmedvék egyik kulcsembere ezután arról beszélt, hogy az Acélbikák ellen szeretnék végre megtörni az átkot és ponthoz, vagy pontokhoz jutni.

– Ehhez mindenkinek százszázalékot kell kiadnia magából – jegyezte meg Fodor Szabolcs. – A hatvan perc során egy csapat általában harminc-negyven lövést produkál. Úgy kalkulálok, hogy ha ezt a számot sikerülne ötven körülire emelnünk Dunaújvárosban, akkor aligha jövünk le vesztesként a jégről. Egy biztos: mi mindent elkövetünk a helytállás érdekében azért is, mert az önbecsülésünk mellett ezt követeli meg tőlünk dr. Mayer Péter emléke.

ÉM-KT