A MOTO GP-s Tóth Imre az Egyetemen

Tóth Imre
Tóth Imre
Miskolc – Az Egyetem adott otthont az elmúlt hétvégén a 4. Miskolci Motor Kiállításnak. A rendezvény sztárvendége a Moto GP egyetlen magyar csapata, a Team Toth volt.

Sajnos a csapat spanyol menője, Hector Barbera betegsége miatt nem tudott eljönni a borsodi megyeszékhelyre, azonban Tóth Imre itt volt és készséggel válaszolt a szombat délutáni közönségtalálkozón az érdeklődők kérdéseire.

Kedvencek és…

Az elmúlt években tapasztalható média érdeklődés és az Internet előretörésének köszönhetően immár a gyorsasági világbajnokság, a Moto GP is nyitott könyv a szurkolók számára. Így aztán sokan tudják, hogy Tóth Imi négy esztendős kora óta motorozik és hat évesen élete első versenyét megnyerte. Az azóta többszörös magyar bajnok, Alpok-Adria versenysorozat dobogósa részt vett a német bajnokságban, Európa bajnokságon, majd 2002-ben jött a Moto GP a negyedliteresek között. Tavaly a 125-ös géposztályban nem más volt a csapattársa, mint a volt világbajnok Roberto Locatelli, míg az idén már a 250-esek között húzza Imi – Hector Barberával vállvetve.
– Az első fellépésem, Katarban nem úgy sikerült, mint azt elterveztem, hiszen 19. lettem és nem szereztem pontot – mondta a szimpatikus motoros. – Nem vagyok elkeseredve, a hétvégi jerezi, spanyol futamra gőzerővel készülünk és egyértelműen a pontszerzés a célunk.

Imi elmondta azt is, hogy természetesen vannak kedvenc pályái – mint ahogyan kevésbé kedvesek is – , de mindegyik aszfaltcsík többnyire leküzdendő, megtanulandó ellenfél.
Brnot már csak a több ezer magyar drukker miatt is szívlelem, ugyanakkor Katar azért nem a szívem csücske, mert nagyon poros pálya – tette hozzá a fiatal motoros, aki szerint egyébként az év végi ,,elszámolásnál” remélhetőleg 30-40 pont lesz a tarsolyában.
Egy rajongó kérdésére Tóth Imi elmondta azt is, hogy baráti viszonyban van a negyedliteresek között tavaly előtt bronzérmes Talmácsi Gáborral.

Vale a kedvenc

– Igaz, hogy most nem egy géposztályban vagyunk, de örülünk egymás sikereinek – jelentette ki az Apriliás magyar.
Iminek egyébként az olasz ,,doktor“, Valentino Rossi a kedvence: ,,Lehet, hogy nem mindenkinek szimpatikus, ám az eredményei önmagukért beszélnek” – fogalmazott tömören a mágikus 46-osról.
A közönségtalálkozón szó esett technikai, szakmai dolgokról is, majd jöhetett az autogram osztás és a közös fotózás a rajongókkal.

Névjegykártya : Tóth Imre
Becenév: Imi
Születési idő: 1985. szeptember 6.
Lakhely: Dunakeszi
Csapat: Team Toth Hungary
Rajtszám: 45
Motor: Aprilia
Magasság, súly: 168 cm, 54 kg
Kedvenc étel: olasz tészták, gyümölcsök
Kedvenc ital: szénsavmentes ásványvíz
Hobbi: jet ski, motocross