A motivált MKC győzött Komlón

Akt.:
Vukic (feketében) egyszer talált be a komlói kapuba
Vukic (feketében) egyszer talált be a komlói kapuba - © Fotó: ÉM
Mezőkövesd – Vasárnap Komlón vendégeskedett és nyert a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

A férfi NB I 24. fordulójában Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC csatát rendeztek a baranyai városban. Az utolsó, kieső helyen álló vendégeknek ez volt az utolsó előtti találkozójuk a 2016/2017-es élvonalbeli idényben, tekintve, hogy a 26. fordulóra kiírt Veszprém elleni meccsüket már tavaly augusztusban megrendezték (az évadzáró összecsapásukra április 29-én kerül sor Budakalászon). A két csapatnak a fordított párosításban lejátszott meccsén Kövesden egygólos komlói siker született.

Jó formában

A mérkőzés elején, 1-1 után meglépett a házigazda (5-2), de Grigorjev, Selviasiuk és Kiss R. góljaival egálba hozta az állást a Kövesd. A 20. perc elején 7-7 volt az eredmény, aztán ismét a dél-borsodiak kaptak el egy jobb szakaszt, Selviasiuk és Gulás két találatnyi fórt hozott össze csapatának. Katzirzék mentek a vendégek után, de az MKC jó formát mutatott, a korábban sokszor nem működő védekezésre ezúttal nem lehetett panasz, így az első félidőt követően – amely nem bővelkedett kiállításokban – Janó Pál együttese állt jobban.

Nem hagyták magukat

A szünetről visszaérkezve Vukic, illetve Szepesi is megtréfálta a komlóiak kapusát (9-14), ennek persze kevésbé örültek a hazai szurkolók. A folytatásban is tartani tudta két-három gólos vezetését a Mezőkövesd, miközben Selviasiuk kapott 2 perces büntetést. Az 51. percben Markovic értékesített hétméteresével 18-19-re felzárkózott a Komló, és félő volt, hogy az addig jól harcoló MKC-t esetleg lehajrázza a vendéglátó. Kiss R.-ék azonban tartották magukat, jó formában voltak ezen a napon. A Mezőkövesd jó teljesítményt nyújtott idegenben, kár, hogy mindez a tényen, az élvonalbeli búcsún már nem változtat.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC
20-23 (9-12)

Komló, 700 néző. V.: Bíró, Kiss.

Sport36-Komló: Granic – Hoffmann (3/1), Katzirz (1), Pribanic (2), Szögi (-), Obradovic (5), Szkokán (4). Csere: Selymes (k), Kékesi (-), Kovács M. (-), Laufer (-), Marcsek (-), Markovic (5/3), Nagy Z. (-), Pethő (-), Sunajko (-). Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Mezőkövesdi KC: Holló – Szepesi (5/1), Vukic (1), Radnic (1), Trivkovic (-), Grigorjev (3), Nagy N. (1/1). Csere: Kovács J. (k), Grünfelder (-), Gulás (4), Kiss R. (3/1), Kovács B. (-), Lókodi (-), Pordán (-), Selviasiuk (5). Vezetőedző: Janó Pál.

Kiállítások: 4 perc, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 4/3.

Kilvinger Bálint: – Hazai közönség előtt szerettünk volna nyerni. Voltak sérültjeink, de ez nem jelenti azt, hogy a többieknek nem kellett volna mindent beleadni. Gratulálok a Kövesdnek.

Janó Pál: – Nagyon jó kapusteljesítményt hoztunk, de a csapatot egészben lehet dicsérni, mert mindenki motiváltan játszott végig a meccsen. A Komló támadásban sok hibával kézilabdázott, kár, hogy nem használtunk ki több ziccert.