A móri tragédiát a tettestárs sem tudta megakadályozni – Magyar Hírlap

Többször is fel akarta adni magát az egyik móri bankrablással gyanúsított férfi – derült ki W. Róbert végleleges vallomásából. A nyomozók csütörtökön fejezték be a férfi kihallgatását. Az anyag körülbelül 100 oldalt tesz ki – értesült a lap.

W. Róbert vallomásából kiderült, hogy 2000-ben ismerte meg későbbi bűntársát, Nagy Lászlót. A férfi tartott az erőszakos természetű Nagytól, ezért nem mert neki ellent mondani, amikor az elmondta neki a móri bankrablás tervét – áll a lapban.

W. Róbert a kihallgatásokon elmondta, hogy valóban rálőtt a biztonsági őrre, de nem találta el. Ezután kiment az előtérbe, így fogalma sem volt a benti mészárlásról. N. László a rablás után közölte, hogy majd ő elrejti a fegyvereket, de még megfenyegette társát, hogy végez családjával, ha ezt bárkinek is elmondja – írja a lap.

A lap úgy tudja, hogy N. László kihallgatása a jövő héten kezdődik. A lap úgy tudja, hogy N. László kitart amellett, hogy egy harmadik elkövető is jelen volt a rablásnál, és ő lőtte le a bent lévőket. A szemtanúk ezzel szemben csak két férfit láttak elsietni a helyszínről. A nyomozók felismertetési eljárásra készülnek, ami választ adhat a kérdésre – írja a lap.