A monogámiában hisznek a britek

Csak minden ötödik brit tartja nem kívánatos megkötésnek a monogámiát, állítja az Observer című brit lap. Minden ötödik ugyanakkor már kipróbálta a munkahelyi szexet.

Ugyanakkor, mint az újság “Leleplezett szex” elnevezésű közvéleménykutatásának adataiból kiderül, a szigetország lakóinak egyharmada nem tartja természetesnek, ha az embernek csak egy szexuális patnere van (szemben a legtöbb férfi és egyre több nő véleményével, amely az egy partnerrel folytatott kapcsolatot tartja vonzónak).

Míg a 16 és 24 év közöttiek inkább hajlanak a nyílt kapcsolatokra, a 65 év felettiek ellenzik azt.

Emellett a britek egyharmada hajlandó lenne fontolóra venni a kérdést teste áruba bocsátásáról. A britek fele törvényesen engedélyezné a prostitúciót.

A férfiak egynegyede és a nők egytizede lenne hajlandó a karrierje érdekében ágyba bújni valakivel. A munkahelyen már minden ötödik brit kipróbálta a szexet.

Bár 2005 óta Nagy-Britanniában a törvény engedélyezi a melegek regisztrált partneri kapcsolatát, a szigetország lakóinak 45 százaléka nem tartja jó ötletnek a homoszexuális esküvőket.

A közvéleménykutatás során az Observer több mint ezer, 16 év feletti britet kérdezett meg szexuális szokásairól és preferenciáiról.