A MOL 2008-ig 23 millió eurót tervez befektetni Romániába

Huszonhárom millió eurós befektetést tervez Romániában 2008-ig a MOL – jelentették be a társaság képviselői a csütörtökön Budapesten megtartott éves közgyűlésen. A társaság 15 új töltőállomás megnyitását tervezi, illetve esetleges felvásárlásokra és a hálozat hatékonyabbá tételére fordítja az összeget

A MOL a romániai befektetésekre 12 millió eurót különített el, az összeget egyrészt zöldmezős beruházásokra – 8 új töltőállomást tervez megnyitni olyan városokban, ahol eddig nem volt megfelelő a lefedettsége -, másrészt esetleges felvásárlásokra kívánja fordítani. Jövőre a cég 11 millió eurót akar beruházni legkevesebb 7 töltőállomás építésébe és a hálózat hatékonyabbá tétele érdekében.

Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója úgy vélekedett: a román piacon, erős versenykörnyezetben sikerült egy stabil üzletet megvalósítaniuk. Tájékoztatása szerint a 2006-os üzleti forgalmunk 524,4 millió euró volt, ami 25 százalékkal nagyobb, mint a 2005-ös forgalom.

A román leányvállalat 2006-os nettó profitja 6 millió eurót tesz ki, ami több mint kétszeresét jelenti a 2005-ös nyereségnek. Az igazgató megemlítette: a MOL Románia kenőanyag osztálya is említésre méltó eredményeket ért el az elmúlt években: a 2004-es 4,6 százaléknyi piaci részesedése 2006-ban már 12.9 százalékra emelkedett. A következő évre 15 százalékos piaci részesedés elérését tűzték ki célul.

A hosszú távú tervekkel kapcsolatosan elhangzott: optimális esetben 2010-re a kutak számát is megduplázhatják. A Mol-nak jelenleg 121 töltőállomása van Romániában.