A MIVÍZ reagálása a Jobbik közleményére

Miskolc – „Miskolc belterületén, ahol ellátási kötelezettsége van a MIVÍZ Kft.-nek, a törvénynek megfelelően mindenhol van ivóvíz-szolgáltatás” – áll a MIVÍZ Kft. közleményében, amelyet a Jobbik által hétfőn tartott sajtótájékoztatóra reagálva küldtek.

A Jobbik szerint ugyanis Miskolctapolcán van olyan belterület, ahol nincs ivóvíz-hozzáférés. A MIVÍZ szerint azonban: „Az ivóvíz-szolgáltatás szigorúan, törvényileg szabályozott szolgáltatás, mint ahogy terméke, az ivóvíz is az: a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerek egyike Magyarországon. A szolgáltatást és a kristálytiszta ivóvizet nagyon sok jogszabály és törvény védi, azok betartására pedig nem csak a víziközmű-szolgáltatók ­– mint a MIVÍZ Kft. –, hanem nagyon sok ellen­őrző-felügyelő szervezet garancia. De garancia erre a folyamatos fejlesztés is: Miskolcon tavaly több milliárd forint értékű, az ivóvíz- és csatornahálózatot korszerűsítő, bővítő beruházást adtak át. Külterületi és zártkerti ingatlanok esetében azonban az önkormányzatnak és így a MIVÍZ-nek sincs közműszolgáltatási kötelezettsége”.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s