“A Miskolcon szerzett diploma versenyképes”

Akt.:
Megkapták diplomáikat a mérnökök is
Megkapták diplomáikat a mérnökök is
Miskolc – „A mondás szerint, ki mint vet, úgy arat. Önök már elvetették a magot, most eljött az aratás ideje. De fogalmazhatnék úgy is, hogy a hallgatók és oktatók között egy szerződés jött létre, mi átadtuk a tudást, önök átvették. Az, hogy ma diplomát kapnak, azt jelenti, a szerződést mindkét fél teljesítette – fogalmazott dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora a pénteki diplomaosztón.

A diplomaosztás csütörtökön kezdődött, pénteken a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet, a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar és az Egészségügyi Kar végzősei kaptak diplomát.

– Az én esetem is mutatja, hogy a Miskolci Egyetemen szerzett diploma versenyképes – jelentette ki büszkén Debreczeni Dániel, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar friss diplomása. Kijelentését arra alapozta, hogy már munkahelye is van, júliusban kezd el dolgozni fejlesztőmérnökként a győri Audi-gyárban, ahol korábban a gyakorlati idejét töltötte. – Lesz négy nap pihenésem, ami rám is fér, sokat kellett tanulnom, de ez kellett ahhoz, hogy megszerezzem ezt a tudást – mondta.

Dániel elárulta, a diákélet hiányozni fog neki, de azt tervezi, a diákok által szervezett találkozókra mindig visszajár majd. „Ez egy életre szóló kötelék, az egykori miskolci egyetemisták még 80 évesen is visszajárnak” – fogalmazott.

Nagy nap

Jacsó Dóra gépészmérnökként végzett, ő is pénteken vehette át a diplomáját. Mint mondta, munka mellett járt az egyetemre, így az államvizsga után sem lesz módja a pihenésre, hiszen a tanulásra elhasználta a szabadságát.

– Majd hétvégeken pihenek – tette hozzá. – Nagy nap ez a mai, nagyobb, mint az államvizsga volt. Most pihenek, de később is szeretnék valamit tanulni, mert muszáj szinten tartani a tudásomat, hiszen folyamatosan fejlődik ez a terület – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR