A miskolciak közül a Renegades kezd

Akt.:
A tavalyi évadban a Miskolc Renegades csapata (balra) számára az Eger Heroes elleni elődöntővel ért véget az idény
A tavalyi évadban a Miskolc Renegades csapata (balra) számára az Eger Heroes elleni elődöntővel ért véget az idény
Miskolc – A három miskolci amerikaifutball-csapat közül a második vonal tagja rajtol először.

A miskolci amerikaifutball-csapatok közül a Miskolc Renegades együttese már ezen a hétvégén pályára lép a Magyar Amerikai Futball Szövetség által kiírt küzdelemsorozatok egyikében, a középső osztályban, vagyis a HAFL Bodri Divízió I-ben, ellenfelük szombaton 15 órától Nagyhegyesen a Debrecen Gladiators gárdája lesz.

Nem biztos, hogy mindenki tudja azt, hogy Magyarország városai, települései közül Miskolcon működik a második legtöbb amerikaifutball-csapat, szám szerint három, úgy, hogy mindegyik osztályra, osztályba jut egy-egy. Ennél több csapatot ebben a sportágban csak Budapest tud adni a honi amerikaifutball-ligáknak, hetet (de ebből kettő „csak” tartalékcsapat, így tulajdonképpen két sportszervezettel van több a fővárosban a miskolciaknál).

A borsodi megyeszékhelyen üzemelő együttesek közül a legmagasabb osztályban (Cellect HFL) szereplő Miskolc Steelers, valamint a harmadik vonalra (HAFL Fenzen Divízió II.) nevezett MEAFC Lions csak a húsvéti hétvégét követő víkenden kezdi meg a csatározásokat. Maradva az ezen a hét végén már bemutatkozó Miskolc Renegades együttesénél, ők a 9 csapatos bajnokságban játszanak hat meccset az alapszakaszban. Azért nem mindenki ellen, mert az amatőr alapon működő sportszervezetek legtöbbjének büdzséje, a játékosok pénztárcája (akik tagdíjat fizetnek azért, hogy edzhessenek, játszhassanak, és a legtöbb helyen pluszban szerelést vásárolnak maguknak) nem bír el több meccset, és akik a hat forduló után életben maradnak, és jogot szereznek a rájátszásban való részvételre, azoknak még jobban a zsebükbe kell nyúlniuk (ugyanez igaz a harmadik vonalban szereplő gárdákra is, akiknek négy alapszakaszbeli meccsük lesz).

Miskolc Renegades

A Miskolc Renegades tavaly nagy tervekkel vágott neki az idénynek, ám egy jó alapszakasz után a rájátszásban, az elődöntőben elvéreztek a későbbi feljutó Eger Heroes együttesével szemben, így az igazi nagy robbantás, az élvonalba jutás akkor elmaradt. És hogy mi a célja az idén a klubnak?

– Sportemberek vagyunk, és ebből adódóan sikereket szeretnénk elérni, a maximumot célozzuk meg, az aranyat, azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy sok minden változott például az egy évvel ezelőtti helyzetünkhöz képest – mondta Apjok Zoltán, a klub elnöke, majd így folytatta: – Sok korábbi játékosunknak tanulmányi, családi, munkahelyi okok miatt átrendeződött az élete, és ezzel összefüggésben sok új sportember előtt adódott az a lehetőség, hogy velünk készüljön erre a szezonra. Korábbi edzőnk nélkül, ugyanis Phillip Hilderbrand már nem dolgozik a csapatnál. Az ő feladatát két volt játékosunk, Janocskó Kornél és Novák Tamás vette át. Mivel az alapszakaszban hat meccset játszik minden együttes, úgy kalkuláltunk, hogy a rájátszást érő helyre akár ötvenszázalékos mérleggel, 3 győzelemmel és 3 verséggel is oda lehet érni. És lehet, hogy több együttes is így áll majd, ez esetben pedig a sorrendet közöttük a meccsek pontkülönbsége dönti majd el. Úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy a mérkőzések milyen pontkülönbséggel zárulnak, ami azt az üzenetet hordozza, hogy minden meccsen az első perctől az utolsóig koncentráltnak kell lenni, függetlenül attól, hogy látszik-e már az adott meccs végkimenetele.

ÉM-BCS


Amerikai futball: 2016 tavasz, osztályok, résztvevők, miskolci program

Cellect HFL

Részt vevő csapatok (6): Miskolc Steelers, Budapest Wolves, Eger Heroes, Budapest Cowbells, Győr Sharks, Nyíregyháza Tigers.

A Miskolc Steelers menetrendje

 • Április 3.: Miskolc Steelers – Nyíregyháza Tigers
 • Április 17.: Eger Heroes – Miskolc Steelers
 • Április 24.: Miskolc Steelers – Győr Sharks
 • Május 14.: Budapest Cowbells – Miskolc Steelers
 • Május 22.: Budapest Wolves – Miskolc Steelers

HAFL Bodri Divízió I.

Részt vevő csapatok (9): Miskolc Renegades, Dunaújváros Gorillaz, Budapest Cowbells 2, Budapest Wolves 2, Budapest Titans, Debrecen Gladiators, Szekszárd Bad Bones, Tata Mustangs, Újpest Bulldogs.

A Miskolc Renegades menetrendje

 • Március 26.: Debrecen Gladiators – Miskolc Renegades
 • Április 2.: Miskolc Renegades – Budapest Titans
 • Április 16.: Miskolc Renegades – Budapest Wolves 2
 • Május 1.: Újpest Bulldogs – Miskolc Renegades
 • Május 8.: Miskolc Renegades – Tatabánya Mustangs
 • Június 12.: Budapest Cowbells 2 – Miskolc Renegades

HAFL Fenzen Divízió II.

Részt vevő csapatok (9): MEAFC Lions, Debrecen Gladiators 2, Győr Sharks 2, Budapest Eagles, Jászberény Wolverines, Fehérvár Enthroners, Dabas Sparks, Szombathely Crushers, Boda Troopers.

A MEAFC Lions menetrendje

 • Április 3.: MEAFC Lions – Dabas Sparks
 • Május 7.: Debrecen Gladiators 2 – MEAFC Lions
 • Május 29.: MEAFC Lions – Győr Sharks 2
 • Június 4.: Budapest Eagles – MEAFC Lions