A miskolci telepfelszámolásról egyeztettek pártok, civilek

Akt.:
A miskolci telepfelszámolásról egyeztettek pártok, civilek
A miskolci telepfelszámolásról egyeztettek pártok, civilek - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, 2014. június 26., csütörtök (MTI) – A miskolci telepfelszámolási programról, a városban kialakult helyzetről egyeztettek pártok, civilek a helyi MSZP-frakció kezdeményezésére csütörtökön a borsodi megyeszékhelyen, a megbeszélésen a várost vezető Fidesz-KDNP nem képviseltette magát – közölte Földesi Norbert, a szocialista képviselőcsoport vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint kezdeményezésükre a Jobbik, az Együtt és a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat delegáltjai ültek egy asztalhoz, és mindannyian arra törekszenek, hogy “reális és józan megoldást találjanak” a Miskolcon kialakult helyzetre.

Hozzátette: a Fidesz “hangos” propagandája ellenére nem indított telepfelszámolási programot Miskolcon, ebben egyetértettek a csütörtöki tanácskozás résztvevői.

A miskolci MSZP-frakció sikerként könyveli el, hogy egyáltalán érdemi párbeszéd indulhatott az ügyben, egy asztalhoz ültek a Jobbik, a cigányság és a baloldal képviselői, “ugyanakkor sajnálja, illetve jellemzőnek tartja, hogy a megoldást kereső tanácskozáson a város sorsáért leginkább felelős, Miskolcot jelenleg is vezető Fidesz-KDNP szövetség nem képviseltette magát” – írta közleményében Földesi Norbert, hozzátéve: a helyzeten a Fidesz-KDNP változtathat, a jövő heti megbeszélésre ugyanúgy meghívót kapnak, ahogyan kaptak a mostanira is.

Miskolcon szerdán több százan tüntettek a helyi cigány önkormányzat szervezésében, mert szerintük a városi közgyűlés májusi ülésén elfogadott, az úgynevezett nyomortelepek felszámolásáról szóló határozat diszkriminatív, hátrányosan érinti a telepeken élőket.

A miskolci közgyűlésben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció ugyanakkor azt tudatta: a miskolci városvezetés elkötelezett a nyomortelepek felszámolási programjának folytatása mellett, és szándéka szerint azt be is fejezi.

Az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) az Európai Bizottsághoz fordult a közgyűlés határozata miatt, azt kérve, figyelmeztessék a magyar hatóságokat, hogy tartsák be kötelezettségeiket és a rendelettel összefüggésben tegyenek lépéseket az alapvető jogok megsértése ellen.

– MTI –


Közlemény – Jobbik: Értetlenkedés helyett támogassa a Fidesz a rendkívüli közgyűlés összehívását

Miskolc – A Fidesz bankárpolitikusa, Soós Attila hétfői, Jobbikkal kapcsolatos nyilatkozatával önmagát minősítette, tipikus eseteként annak, amikor szakmai érvek hiányában, a kétharmados gőggel handabandázik valaki – reagált csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője a Fidesz szóvivőjének korábbi kijelentéseire. tovább »

Közlemény – MSZP: Párbeszéd kezdődött a nyomortelepek ügyében

Miskolc – Nem mindenki bűnöző, aki nyomortelepen él, a Fidesz pedig a hangos propagandája ellenére nem indított telep-felszámolási programot Miskolcon. Ebben egyetértettek az MSZP-frakció kezdeményezésére létrejött tanácskozás résztvevői – a kezdeményezőkön kívül a Jobbik, az Együtt és a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat delegáltjai csütörtökön. tovább »