A miskolci tanárok nem elégedettek

Akt.:
A miskolci tanárok nem elégedettek
Miskolc – Nem javítgatni kell az oktatás rendszerén, hanem teljesen újra van szükség – ezt mondta az RTL híradójának az emberi erőforrások miniszterének vasárnapi ígéreteiről a miskolci tiltakozó akciót indító tanárok egyike.

Balog Zoltán és a köznevelési államtitkár csökkenő adminisztrációról, és az úgynevezett köznevelési kerekasztal összehívásáról beszélt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint viszont a bürokráciacsökkentés nem oldja meg a legsürgősebb gondokat.

Videó forrása: RTL Klub


Köznevelési államtitkár: fontos a szakmai konszenzus a versenyképes tudás közvetítéséhez a közoktatásban

Budapest – Fontos a szakmai konszenzus ahhoz, hogy az iskolarendszer versenyképes, használható tudáshoz segítse a gyermekeket – hangsúlyozta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár az M1 aktuális csatornán szombat este.

Nemzeti Pedagógus Kar elnöke: „Őszinte tiszteletem a hermanos tanároknak”

Miskolc – Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke Miskolcon járt, és a hermanos tanárokkal beszélgetett.

Ki tudott az oktatás bajairól, ha a felelős államtitkár nem?

Miskolc, Budapest – A Herman Ottó Gimnázium nyílt levele már december elején a köznevelési államtitkárságon lehetett.

„A kormány az oktatásügyet másodlagos témaként kezeli”

Budapest, Miskolc – Vajon mire elég a Herman gimnázium nyílt levele és az azt követő országos összefogás?

Azt kérem a Fogtündértől: Anya ne írjon több portfóliót

Miskolc – Marci szülei pedagógusok, ő viszont már biztos nem szeretne az lenni. Pál feleségének hajnalban kell kelnie dolgozatokat javítani, mert a napja elmegy a felesleges adminisztrációval. Emília pedig már szorongáscsökkentővel jár be az iskolába tanítani. Több mint tízezren írták alá az oktatáspolitikai változtatások ellen tiltakozó petíciót. A legdrámaibb hozzászólások közül szemezgettünk. Az Abcúg cikke.

Pilz Olivér: “Hagyjanak minket végre tanítani, ne adminisztrálnunk kelljen helyette!”

Miskolc – Pilz Olivér szerint két frusztrált fél van a jelenlegi iskolákban: a tanár és a diák. Interjú: Pilz Olivérrel, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökével.

Megtörték a hallgatás csendjét a miskolci gimnáziumok

Miskolc – Hamarosan megalakul a Miskolci Tankerület Közalkalmazotti Tanácsának Szövetsége.

Ebben a rendszerben többet bakizik a tanár

Miskolc – Nyűgös, ideges tanárokkal, alacsony színvonalú tanórákkal és pszichés nehézségekkel szenvedik meg a diákok, hogy papírmunkát és szakfelügyelőket sóztak a tanáraikra. Ezért sürgeti nyílt levélben az oktatási rendszer változását a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete, amelyhez keddig több mint kétezren csatlakoztak.

Válaszol a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelére a Nemzeti Pedagógus Kar

Miskolc – A Nemzeti Pedagógus Kar válaszlevélben reagált a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levélre, melyet szerdán tettünk közzé portálunkon. A NPK egyetért azzal, hogy a magyar köznevelés súlyos problémákkal küzd, és közös beszélgetésre invitálja a gimnázium tantestületét.

Nyílt levél a Herman Ottó Gimnáziumból

Miskolc – Kedden egy, a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által megfogalmazott nyílt levél érkezett szerkesztőségünkbe. Úgy fogalmaznak: hiába juttatták el észrevételeiket az oktatás irányítóihoz, semmiféle választ nem kaptak.

hirdetés


hirdet�s