A miskolci szimfonikusok három bérletsorozattal készülnek az évadra

Miskolc, 2014. június 25., szerda (MTI) – Három bérletsorozattal készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar a következő évadra, marad a Népszerű és a Gyöngy bérlet, ugyanakkor a miskolci Zenepalotában is rendeznek három hangversenyt egy új sorozat keretében – hangzott a következő évadról tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekart működtető nonprofit kft. ügyvezetője kijelentette: biztos alapon áll a Miskolci Szimfonikus Zenekar, amely továbbra is arra törekszik, hogy az ország és Miskolc kiemelkedő együttese maradjon.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: “arra törekszünk, hogy továbbra is Miskolc és hazánk kiemelkedő együttese maradjunk, amelynek szakmai munkáját nemzetközileg is elismerik”.

A 2014/2015-ös szezonban Schubert, Strauss, Brahms, Beethoven művei mellett az együttes repertoárjára tűzi Kodály Zoltán, Mendelssohn, Mozart és Csajkovszkij darabjait is.

Gál Tamás Liszt-díjas karmester, a zenekar közelmúltban kinevezett művészeti vezetője arról beszélt, hogy minden bérletes hangverseny egyedi lesz, egy rendkívül színes és változatos, szakmai szempontból pedig igényes évadot kínálnak a közönségnek.

Az alapításának 50 éves jubileumát idén ünneplő zenekart a következő évadban vezényli majd Medveczky Ádám, Perényi Miklós, Vásáry Tamás, Oliver von Dohnányi, Izaki Maszahiro és Várjon Dénes is.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a következő évad elején két újabb lemezfelvételt készítenek, ezekkel teljes lesz a Dohnányi Ernő szimfóniáit felvonultató sorozat. Így a miskolci zenekar az első, amely a zeneszerző minden szimfóniáját lemezre rögzíti.

– MTI –