A miskolci sörözőben balhézott a garázda férfi

Akt.:
A miskolci sörözőben balhézott garázda férfi
A miskolci sörözőben balhézott garázda férfi - © illusztráció
Encs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Sátoraljaújhely, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 7-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. december 7-én négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság K. Krisztián 29 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 21 óra körüli időben egy miskolci sörözőben hangoskodott és agresszíven viselkedett, amely cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az encsi- és a tiszaújvárosi járőrök további egy-egy fővel tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás, illetve sikkasztás), míg az edelényi rendőrök egy férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fenti eseteken túlmenően az ózdi- és a mezőkövesdi egyenruhások egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Ideiglenes megelőző távoltartást a tiszaújvárosi-, a kazincbarcikai- és a sátoraljaújhelyi rendőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további négy esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –