A miskolci robot figyel, céloz, gurít és tarol…

Akt.:
A miskolci robot figyel, céloz, gurít és tarol…
Miskolc, Debrecen – Bowlingversenyre vitték a Miskolci Egyetem hallgatói robotjukat.

Három hónapig készült annak a robotnak a fejlesztése, amely tegnap Debrecenbe utazott (természetes a fejlesztőkkel együtt), hogy részt vegyen a National Instruments (NI) WRO Advanced Robotics Challenge első magyarországi regionális fordulóján. Bogár Andrástól, a Miskolci Egyetem csapatának egyik tagjától megtudtuk, a feladat az volt, hogy bowlingozó robotot készítsenek.


Nem volt könnyű

Elárulta, nem volt könnyű feladat, fejlesztés közben véletlenek során derültek ki a különböző hibák. De a verseny napjára robotuk készen állt a sportversenyre: oda tud menni a golyókhoz, azokkal gurítani tud, és ledönteni a bábukat. Arra is figyelnie kell, hogy a pályán akadályok lehetnek, és hogy a színes bábuk többet érnek, ha a golyó eltalálja őket.

Egyszóval a miskolci Strike-ME csapatnak minden esélye megvan arra, hogy a legjobbak között végezzen. Az első helyezett egység Indiába utazhat a nemzetközi döntőre. A miskolci csapat tagjai: Bogár András, Dienes Dénes és Kovács Gergő, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar mechatronikai mérnök hallgatói.

– ÉM-HE –


Terveztek, építettek

A Miskolci Egyetem Strike­-ME csapata a National Ins­truments (NI) WRO Advanced Robotics Challenge első magyarországi regionális fordulóján vesz részt április 22–23-án Debrecenben, melyen összesen 20 csapat küzd azért, hogy bejusson az indiai döntőbe.

A WRO Advanced Robotics Challenge-en 17–25 éves, felsőoktatási hallgatók vehetnek részt, akik 2–3 fős csapatokban, ipari technológiával megtervezték és megépítették robotjaikat, hogy azok képesek legyenek a versenykiírásban megadott feladatot elvégezni.
hirdetés


hirdet�s