A miskolci Police Mobil és a Fruskák

A miskolci Police Mobil és a Fruskák
Miskolc – A “Police Mobil” először látogat el gyermekvédelmi intézménybe. A Miskolci Gyermekváros Fruska Gyermekotthonának lakói október 8-án 14.30 órakor vehetnek részt a prevenciós programban.

A „Police Mobil” először látogat el gyermekvédelmi intézménybe. A Miskolci Gyermekváros Fruska Gyermekotthonának lakói október 8-án 14.30 órakor vehetnek részt a prevenciós programban.
A bűnmegelőzési szakemberek filmvetítéssel, bemutatókkal, drogteszttel, előadásokkal hívják fel a tanulók és a pedagógusok figyelmet a különböző veszélyhelyzetekre, a megelőzés fontosságára. Ebből az alkalomból a Rendőrségi Múzeum drog prevenciós kiállítását is megtekinthetik a diákok és nevelőik.

A Police Mobil
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Police Mobil” néven egy felmatricázott bűnmegelőzési mikrobuszt állított szolgálatba szeptember 22-én. A busz külső felületén színes, nagyméretű fotók, feliratok hívják fel a figyelmet a prevenció fontosságára.
A járműben helyet kaptak azok az eszközök (laptop, nagyméretű LCD Tv, vagyonvédelmi és drog prevenciós bemutató táskák, bűnmegelőzési tablók, kiadványok, szórólapok), melyekkel komplex megelőzési információkat tudnak átadni a veszélyeztetett rétegeknek.