A miskolci onkosebészetet segítik az adományok

Adományátadás (balról): Rozványi Balázs, Horváth Gergely, Révész János, Karosi Tamás
Adományátadás (balról): Rozványi Balázs, Horváth Gergely, Révész János, Karosi Tamás - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők a speciális kézi műszerekkel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya mintegy egymillió-kétszázezer forintnyi értékben laryngo-mikroszkópos kézi műszereket kapott a Ready Medizintechnik Kft. felajánlásaként. Az adomány a Magyar Rákellenes Liga koordinálásának és támogatásának köszönhető.

Dr. Révész János, a kórház főigazgatója kifejtette: a jelenlegi finanszírozás mellett a kórházi struktúra, a kórház felépítése azt teszi lehetővé, hogy a társadalombiztosítási források a napi betegellátási feladatokat fedezik. A nagy volumenű fejlesztéseket egyebek mellett a különböző pályázati lehetőségekkel biztosítja az egészségügyi intézmény, ezek tekintetében a kórház rendkívül sikeres. „Pályázati forrásokból milliárdos nagyságrendű az az összeg, amely rendelkezésre áll fejlesztési célból” – tette hozzá. Mint mondta, számos fejlesztés a felajánlásoknak köszönhető. Adományok az állampolgárok, valamint az üzleti és szolgáltatói szektor területéről is gyakran érkeznek.

Magas színvonalon

Dr. Karosi Tamás, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, címzetes egyetemi docens hangsúlyozta: olyan kézi műszereket kaptak, amelyek egyebek mellett az onkosebészeti beavatkozásokat segítik. Elsősorban a szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők ezekkel a nagyon speciális kézi műszerekkel, mikroszkóppal, lézerrel, illetve sajátos lélegeztetéssel párosítva.

ÉM-SZB


Dr. Révész János kórházigazgató
Miskolc - Jótékonysági estet szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztálya szombaton este, a korábbi év nagy sikerére való tekintettel, a Miskolci Nemzeti Színházban. A széles körű össze­fogással szervezett est cé...

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház új főigazgatója
Miskolc - Türelmet kér az új főigazgató, aki elsőnek az Észak-Magyarországnak nyilatkozott, de elárulta: lesznek változások. Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórház új főigazgatójának íróasztalát ellepik a papírok, most történik a kórház átadás-átvétele. Nem lehet könnyű f...