A miskolci Mágoriné Sinka Eszter az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között

A miskolci Mágoriné Sinka Eszter az Aranyanyu 2016-os díjazottjai között
© Forrás: aranyanyu.hu
Miskolc – Az elismerésre olyan, a kutatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket jelöltek, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A Ridikül Magazin különdíjával együtt idén kilenc nő vette át a Richter Aranyanyu Díjat a nők megbecsülésének ünnepén, a november 10-én tartott díjátadó gálán. A Ridikül Magazin különdíjára a legtöbb jelölést Mágoriné Sinka Eszter körzeti nővér kapta, a díjat pedig a lap főszerkesztőjétől, Görög Athénától vehette át.

Eszter körzeti nővérként dolgozik egy miskolci háziorvosi rendelőben. Nem ismer lehetetlent, ha a betegekről van szó. Munkája nem ér véget a munkaidő lejártával, hiszen nem is tudna jól aludni, ha nem lenne teljesen biztos abban, hogy mindent megtett másokért. Rendelési idő után meglátogatja az idős pácienseket, ha egyedül nehezen boldogulnak, bevásárol, megfőz nekik, de nem egyedi eset, hogy kitakarít vagy a kert körüli munkákból veszi ki részét. Hospice nővérként szerzett szakmai tudását és tapasztalatait a mai napig sikerrel alkalmazza a körzetbe tartozó daganatos betegek életminőségének javítása terén.


Folyamatosan továbbképzi magát, amivel még több területen tud majd segíteni a rászorulókon a jövőben. Valóságos adományhálózatot épített ki, melynek keretein belül összeköti a felajánlókat és a rászorulókat és számára nem kérdés, hogy a koordináción felül a logisztikában is számíthatnak rá. 2010-ben a felsőzsolcai árvízben ő maga is érintett volt, elmondása szerint ekkor értette meg igazán, hogy min mennek keresztül azok az emberek, akiknek nincs miből gondoskodni magukról, családjukról. Eszter egyfajta önkéntes angyal szerepet tölt be környezetében, mosolya, töretlen lelkesedése, fáradhatatlansága reményt ad mindenkinek, akivel kapcsolatba kerül.

aranyanyu
A döntősök és a zsűri Fotó: aranyanyu.hu


Borsodi orvos és nővér lehet az év Aranyanyuja!

Miskolc – Két borsodi nő is bekerült a Richter Aranyanyu Díj döntőjébe. Az elismerésre olyan, a kutatásban, egészségügyben és szociális szférában dolgozó nőket jelölnek, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket.