BOON - Sport - DVTK

2016.04.06. 09:06

DVTK vs. Puskás Akadémia - Meglesz-e zsinórban a negyedik a Diósgyőrnek?

Miskolc - Idén itthon még százszázalékos a Diósgyőr, három bajnokiból hármat megnyert. A labdarúgó NB I 29. fordulójában szerdán 19.00-tól a Diósgyőri stadionban DVTK – Puskás Akadémia FC meccset rendeznek. A mérkőzésről élőbe tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Idén itthon még százszázalékos a Diósgyőr, három bajnokiból hármat megnyert. A labdarúgó NB I 29. fordulójában szerdán 19.00-tól a Diósgyőri stadionban DVTK – Puskás Akadémia FC meccset rendeznek. A mérkőzésről élőbe tudósítunk a Borsod Online-on.

Mivel a két csapat az előző, a múlt hétvégi fordulóban egyaránt 1-1 pontot szerzett, így nem változott közöttük a különbség, még mindig 7 egység van a Diósgyőr javára. Így a kieső helyen tanyázó felcsúti csapattól tisztes távolságra vannak a piros-fehérek, és egy esetleges győzelemmel olyan előnyre tennének szert, ami a hátralévő öt fordulóban az eredményektől függetlenül szinte garantálná a biztos bennmaradást.

– Szeretnénk itthon tartani a három pontot – jelentette ki Egervári Sándor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának szakvezetője. – A két csapatnak az egymás ellen néhány héttel ezelőtt lejátszott felcsúti bajnokiját követően maradtak bennünk fájó emlékek, hogy a Lipták Zolival szemben elkövetett faultért nem fújt be 11-est a játékvezető, és hogy a játék alapján a döntetlenre rászolgáltunk volna. Most viszont itt a lehetőség revansot venni.


[poll id="1097"]


Idegenben még nem

Azon a meccsen egygólos hazai siker született, de ettől függetlenül a DVTK tavasza eddig összességében jónak mondható, hiszen az, hogy játékban előrelépkedett a csapat, az eredményekben is megmutatkozik. Főleg a hazai bajnokikon, ugyanis az idén lejátszott mindhárom meccsén győzni tudott Diósgyőrben az Egervári Sándor által irányított együttes.

– A vállalkozásaim, célkitűzéseim egyike az volt, hogy egy oroszlánbarlangot varázsoljunk a szurkolókkal és a játékosokkal közösen – mondta a diósgyőri szakvezető. – Hazai sikereket elérni, együtt örülni fontos motivációs tényező, örülök, hogy a játékosok megtesznek mindent annak érdekében, hogy ez így legyen.

Az idegenbeli mérkőzéseken még nem megy ennyire jól a csapatnak, az idei öt házon kívüli találkozó közül kettőn sikerült pontokat szerezni, a Ferencváros után a Békéscsabától is egy pontot hoztak el a piros-fehérek. Hogy ez utóbbit pár nap távlatból miként értékeli Egervári Sándor, erről a tréner a következőket mondta:

– Ebben a bajnokságban, ahol ilyen kiegyensúlyozott játékoskeretek vannak, minden labdáért, gólért, pontért meg kell küzdeni. Idegenben a minimális cél az 1 pont megszerzése, ezt elértük. Győzelmet szerettük volna, de az első félidőben nem játszottunk olyan fordulatszámon, amivel hibára késztethettük volna az ellenfelet.

A mostani feladatról szólva Egervári Sándor úgy nyilatkozott, hogy meglehetősen sok információjuk van a Puskás Akadémia együtteséről, akik képzett labdarúgókkal rendelkeznek, és az offenzív játék a sajátosságuk.

Lehet javítani

A DVTK öltözőjében minden meccs után megválasztják a játékosok az adott találkozó legjobbját, így volt ez a Békéscsaba elleni bajnoki után. Most az derült ki, hogy a labdarúgók szerint Koman Vladimir teljesített a legjobban a Viharsarokban. A középpályás azt mondta, örül, hogy a társak így látták, érzi ő is, hogy sikerült valamennyit előrelépnie, de azon van, hogy még jobb legyen. A Puskás elleni meccsel kapcsolatban pedig így fogalmazott a labdarúgó:

– Mindenképpen győzelemre számítok. A Puskás elleni előző meccs után maradt bennünk rossz szájíz, mert sokkal többet kihozhattunk volna abból a mérkőzésből, és nemcsak a meg nem adott szituációk miatt bosszankodhattunk, hanem azért is, mert magunk is éreztük, hogy többet hozzátehettünk volna. De azért szép a foci, mert minden héten lehet javítani. A Puskás jó csapat, várhatóan tetszetős játékot játszanak majd, de mi itthon eredményesek vagyunk, és remélem, hogy ez folytatódik azzal, hogy itthon tudjuk tartani a 3 pontot. A hazai meccseken előfordult, hogy az igyekezet néha már kapkodásba ment át, amikor hajt minket a közönség, az pozitív, az erőt adhat, ilyenkor húsz sprint előre, húsz sprint hátra pluszban is jön, és ezt egy picit okosabban kell felfogni. Viszont a győzelemre éhség benne van a csapatban, és én is úgy vélem, hogy az oroszlánbarlang megvan itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!