A Miniszterelnökség plusz kifizetésekkel honorálja az uniós pályázatok adta többletmunkát

Budapest, 2015. július 20., hétfő (MTI) – Plusz kifizetésként összesen mintegy 3 milliárd forintos juttatásban részesülhet 2200 kormánytisztviselő az európai uniós pályázatok miatti többletmunka honorálásaként – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A Miniszterelnökség hangsúlyozza, hogy a 2007-2013-as uniós ciklus pénzügyi zárása, és a 2014-2020-as időszak pályázatainak kiírása jelentős plusz terhet ró a fejlesztési területen dolgozó minisztériumi alkalmazottakra, hiszen megközelítőleg kétszer annyit kell dolgozniuk, mint tavaly.

Közölték, 2200 milliárd forint kifizetése és 2700 milliárd forint keretösszegű pályázat kiírása a feladata annak a 2200 minisztériumi alkalmazottnak, akik a számok teljesülése esetén kétszer 4 havi illetményre válhatnak jogosulttá.

A közlemény szerint a “Miniszterelnökséget korábban sok támadás érte a 10 órás munkaidő miatt”. Az idei kettős feladat további többletmunkát jelent a munkatársaknak, akiknek gyakran este és hétvégén is dolgozniuk kell. A Miniszterelnökség ezt a túlmunkát honorálja a plusz kifizetéssel. Több munkáért, több fizetés jár – emeli ki a Miniszterelnökség.

Kifejtik: míg a jelenlegi kormány több mint 2200 milliárd forint kifizetéséhez kötötte a magasabb bér elérését, addig a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2007-2010 között, három év alatt összesen 900 milliárd forint kifizetéséhez rendeltek hozzá évente 4-7 havi prémiumot. Amióta a Miniszterelnökség vette át a fejlesztéspolitikai intézményrendszer irányító szerepét, azóta több pénzt fizettek ki a magyarországi vállalkozásoknak fél év alatt, mint a 2010 előtti rendszer három teljes éve alatt – közölték.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s