A miniszterelnök fogadta a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának új elnökét

Bemutatkozó látogatáson fogadta szerdán a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának vezetőjét Gyurcsány Ferenc. Csáky Pál pártelnökként először látogatott Budapestre. A politikusok elsősorban a határon túli magyarokkal kapcsolatos politika eredményeiről és a további feladatokról tárgyaltak – olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

A magyar kormány továbbra is kiemelt partneri viszonyra törekszik a Magyar Koalíció Pártjával. A megbeszélésen a Gyurcsány Ferenc és a Magyar Koalíció Pártjának delegációja egyebek mellett áttekintette a Magyar-Magyar Kormányzati Konzultáció tevékenységét, továbbá a Regionális Egyeztető Fórum működését.

Szóba került a támogatási rendszer átalakításáról és a Szülőföld Alap megújításáról született megállapodás is, amelynek célja a külhoni magyarság szerepvállalásának erősítése a fejlesztéspolitikában.

A találkozón megvizsgálták, hogy a szlovákiai magyarság milyen projektekkel tudna bekapcsolódni a Magyarország és Szlovákia uniós forrásait is igénybe vevő együttműködésekbe.

A Magyar Koalíció Pártja delegációjának tagjaként Budapestre érkezett Berényi József elnökhelyettes, Bárdos Gyula, a Magyar Koalíció Pártjának frakcióvezetője, Farkas Iván, a Párt Országos Tanácsának elnöke és Dunai Éva szóvivő is.