A miniszter a várszínházban lép félre

Miskolc - Kern, Koltai. A miniszter félreléppel startol a XVII. Diósgyőri Várszínházi Esték, amelynek előadásai július 31-e és augusztus 12-e között lesznek.

A miniszter félreléppel startol a XVII. Diósgyőri Várszínházi Esték, amelynek előadásai július 31-e és augusztus 12-e között lesznek. A csütörtök este fél 9-kor (esőnap: augusztus 1.) kezdődő kétrészes bohózat, a József Attila Színház előadása főszereplője Kern András és Koltai Róbert. Richard Willey, a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy Jane Worthingtonnal, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy romantikus éjszakát tölt el a patinás Westminster Hotelben.

Ám az éjszaka rosszul kezdődik. Először is felfedeznek egy „hullát”, akivel a lakosztály katasztrofálisan rosszul működő ablaka végzett. Kétségbeesetten próbálják megoldani ezt a rendkívüli szituációt. Richard segítségül hívja parlamenti titkárát, George Pigdent, aki hála Richard hazugságainak, egyre jobban belebonyolódik a kínos helyzetbe. A rossz még rosszabbra fordul Ronnienak, Jane féltékeny férjének megjelenésével. Ezen kívül egy gátlástalan pincér, Mr. Willey felesége és egy ápolónő gondoskodnak arról, hogy a kétségbeejtő helyzet megoldhatatlanná váljon.