A milliárdokból jut a lillafüredi kisvasútra is

Akt.:
A milliárdokból jut a lillafüredi kisvasútra is
© Fotó: programturizmus.hu
Miskolc – Hogy pontosan mekkora összeget szánnak a vasút fejlesztésére, nem tudni.

A lillafüredi kisvasút fejlesztése is szerepel a kedd délután megjelent Magyar Közlönyben. Hogy pontosan mekkora összeget szánnak a vasút fejlesztésére, nem tudni, csak annyit: 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre a kormány. Ebből az összegből fedezik többek között a Bicske–Felcsút Puskás Akadémia szakasz megtervezését, és az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

Támogatják

A tucatnyi tételt tartalmazó felsorolásban ott a Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályarekonstrukció és -korrekció tervezése projekt, valamint a beruházás kivitelezésének finanszírozása is, a projekt kezdeményezettje az Északerdő Zrt.

A kormány – a kisvasutak növekvő népszerűségére, valamint a fenntarthatósági, klímavédelmi, turisztikai, nemzetgazdasági és egészségügyi szempontokra tekintettel – támogatja a turisztikai célú, keskeny nyomközű kisvasutakkal kapcsolatos infrastruktúra fejlesztését és a járműpark felújítását, olvasható a Magyar Közlöny határozatában.

– ÉM-HM –


Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot, ezzel a kormány újabb lépést tett a keskeny nyomtávú kisvasutak közlekedésbiztonságának javításáért, infrastruktúrájának fejlesztéséért - hangsúlyo...