A Milan szerezte meg Patót

Pato
Pato
A Chelsea, a Real Madrid és az Inter elől sikerült elhappolnia Alexandre Patót a Milannak. A Fiorentina a szerb Nikola Gulannal erősített, Valerij Bozsinov viszont a Manchester City-ben folytatja.

Pato: Milánó
A lombard klub weblapján Ariedo Braida közölte az örömhírt a szurkolókkal. Eszerint Pato szeptember 3-tól lesz tagja a Milan keretének, de az olaszországi szabályok értelmében január 3-ig csak a klub edzésein és barátságos mérkőzésein szerepel majd. A Milan a Kacsának becézett támadóért 15 millió euró körüli összeget fizetett az Internacionalnak, a 2012-ig aláíró játékos pedig 1,2-1,9 millió euró körüli összeget keres majd évente a klubnál.

Pato tavaly novemberben debütált a Porto Alegre-i csapatban: az első fellépésén adott három gólpasszt és lőtt egy gólt a Palmeiras ellen. A decemberi klubvilágbajnokságon is ő lőtte a brazilok első találatát az Al-Ahlynak, majd a januári dél-amerikai U20-as kontinensbajnokságon aranyérmet szerzett (és öt találatával házi gólkirálya is volt a Selecaónak). A júliusi U20-as vébé azonban már nem jött össze neki: a brazilokat a nyolcaddöntőben a spanyolok búcsúztatták.

Bozsinov: Manchester

A Manchester City csapatában folytatja pályafutását Valerij Bozsinov. A még mindig csak 21 éves támadó 9 millió euróért cserébe négyéves szerződést írt alá a Sven-Göran Eriksson vezette világoskékekkel. Bozsinov évi 2,1 millió eurós fizetést harcolt ki magának. A manchesteri csapatnak így perfekt Serie A-s csatársora lehet a következő szezonban Bozsinovval, Bianchival és Corradival.

Gulan: Firenze

A Fiorentina újabb tinédzser leigazolására készül. Hable, Mazuch, Vanden Borre és Lupoli után most a Partizan Belgrád 18 esztendős focistája, Nikola Gulan kerülhet a Lilákhoz. A Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino Belgrádba utazott, hogy megkösse az előszerződést a tehetséges középpályással. Gulan (Dudás Ádám és Németh Krisztián társaságában) szerepelt a barcelonai Meredian Kupán, ahol Európa és Afrika legjobb ifijátékosai mérték össze tudásukat (az európaiak 6-1-re és 4-0-ra győztek).

[forrás: channel4.com, focitipp.hu]