A mezőkövesdiek „bedarálták” a tataiakat

Akt.:
A mezőkövesdiek „bedarálták” a tataiakat
Hétközi mérkőzést játszott szerdán este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.

A 9-12. helyért, vagyis a bennmaradásért küzdő matyóvárosiaknak létfontosságú volt, hogy győzzenek, hiszen élvonalbeli tagságuk meghosszabbításához mindenképpen igényt tartottak az „oxigént” jelentő két pontra.

Harminc percig idegesen

A nagy tét rányomta bélyegét az összecsapásra. Feketéék az első félidőben idegesen és kapkodva kézilabdáztak, sem támadásban, sem védekezésben nem azt nyújtották, amit tudnak, ráadásul ekkor kapusaik sem remekeltek. Ennek következtében a hazaiak vonultak minimális előnnyel az öltözőbe.

Kicserélték őket

A szünet után – minden bizonnyal az alapos edzői „leteremtés” következtében már teljesen más arcát mutatta a Mezőkövesd, a vendégek oroszlán módjára küzdöttek a pályán. Az MKC az első tíz percben megfordította az eredményt, sőt jelentős előnyre is szert tett. A piros-fehérek ebben a periódusban 18 percig csak négy gólt kaptak és ezzel gyakorlatilag eldöntötték a két pont sorsát. A hajrában már örömjátékot mutattak a Buday-tanítványok és a tréner minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra. A vendégeknél nem csupán a kezdők, hanem a cserék is maximálisan odatették magukat, s ez a gólok számában is megmutatkozott. Szintén örvendetes volt, hogy a borsodiaknál sokan nyújtottak kiváló egyéni teljesítményt.

Az MKC számára vasárnap 16 órától hazai környezetben újabb sorsdöntőnek ígérkező összecsapás következik. Ha újra nyer az együttes, akkor már csaknem álmai megvalósulásáról beszélhet majd.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv 

 A 9-12. helyért:
Tatai HAC – Mezőkövesdi KC 23-32 (15-14)
Tatabánya, 100 néző. V.: Nagy F., Túróczy.  

Tata: Czérna – Zeck (4), Kanyó B. (3), Szám (7), Hódi (2), Basky (3), Endrédi (1). Csere: Varga A. (kapus), Bodnár (1), Sütő (2). Edző: Kanyó Antal.
Mezőkövesd: Tóth K. – Németh T. (4), Fekete (3), Rosta M. (2), Rossoni (2), Bécsi (4), Lezák (1). Csere: Melus (kapus), Szabó T. (1), Gubó (4), Morva (2), Molnár F. (1), Kiss Á. (5), Benis (2), Kupi (1). Edző: Buday Ferenc.

Kanyó Antal: – Nagyobb elánnal küzdött a vendégcsapat, amely a szünet után állva hagyott minket.
Buday Ferenc: – A második félidei jobb védekezés és gyorsabb támadójáték döntött a javunkra. Nagyon fontos két pontot szereztünk. Bízom a hasonló folytatásban.