A mezőkövesdi kézilabdázók focival kezdték az alapozást

Akt.:
Elkezdték a felkészülést a kövesdi kézisek, focilabdával
Elkezdték a felkészülést a kövesdi kézisek, focilabdával - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szerdán munkához látott a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Az első tréninget szerdán este vezényelte Molnár Ferenc vezetőedző, aki – mint ismeretes – a Békéscsabára távozott Skaliczki László posztját vette át.

A tanítás is marad

– A mai volt életem első hivatalos vezetőedzői tréningje – mondta az új szakvezető. – Egészséges drukk van bennem, szeretnék mindent jól csinálni és a fiúkat mindenre becsületesen felkészíteni. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgom, hiszen az elődöm, aki nem kevesebb, mint harmincöt éves tapasztalattal rendelkezik, magasra állította nálunk a mércét. Adtam a fiúknak egyéni edzésterveket, ezeket e-mailben is elküldtem nekik. Így az elmúlt két hétben mindenki rákészülhetett az alapozásra. Természetesen ellenőrzöm, hogy ki dolgozott és ki nem, a felmérésekből látni fogom az adatokat, és aki lazsált, lebukik.

Hetek óta az egyik legizgalmasabb kérdés az volt, hogy a tréner tanít-e majd, vagy csak edzősködik. Erről így beszélt Molnár Ferenc:

– Félállásban maradok a Széchenyi Katolikus Szakképző Iskolában, ahol biológiát oktatok majd heti tizenkét órában. Az intézményben úgy oldják meg a beosztásomat, hogy az semmiképpen nem zavarja majd az edzősködésemet. Osztályaimban az első két óra lesz mindig az enyém, így általában kilenc-fél tízre mindig végzek majd.

Az elnök székfoglalója

Szerdán este a mezőkövesdi városi sportcsarnokban ott volt Mata Tibor klubelnök is, aki vázolta a klubvezetés elvárásait és bemutatta a technikai személyzetet, majd kijelentette:

– Azt kértem a srácoktól, hogy a munkájukba apait-anyait adjanak bele, már csak azért is, mert a városban igencsak fókuszban vannak. Ami a célkitűzésünket illeti: azt szeretném, ha megtartanánk az előző bajnokságban kivívott pozíciónkat.

IMG_0957

Az elnöki „székfoglalót” követően elkezdődött az első foglalkozás, amelyen a teremfocit és kézilabdát vegyítette a vezetőedző. – Csütörtökön délután vendégül látom a csapat tagjait – folytatta Molnár Ferenc. – Nálam, a kertemben csinálunk egy összetartást: ismerkedünk, sütünk-főzünk, nevezzük az egészet nyitó- vagy beszélgetőpartinak. Jó lesz ez a feszültségoldó program, ha egyáltalán mondhatok ilyet.

Nem lesz rájátszás

A 2016/17-es évaddal kapcsolatban fontos tudnivaló: a soron következő élvonalbeli bajnokság eltér majd a korábbi évekétől.

– Nem lesz rájátszás – közölte a vezetőedző. – Ennek oka, hogy mindenestül negyven fölött volt a mérkőzések száma, ez pedig túlságosan megterhelte a játékosokat. Persze, ha minden igaz, akkor a Magyar Kupa mellett – a labdarúgás mintájára – talán Ligakupa is lesz, de ez a futballban megbukott, és szerény véleményem szerint a kézilabdában is megbukna.

A játékoskeretről is szót ejtett a szakvezető: még két játékost várnak, mindkettő bal átlövő, és velük tizenhatosra egészül majd ki a keret.

– Szeretném, ha az egyik sportoló magyar lenne, a másik pedig idegenlégiós – fogalmazott Molnár Ferenc, majd hozzátette: – Ha a kölcsönadás sikerül, akkor viszont két honfitársunk csatlakozik majd hozzánk. Neveket még nem mondok, a kívánságomat azonban elárulom: az „ügyet” jó lenne ezen a héten megoldani.

Az MKC tagjaira a napokban felmérések várnak, aztán hétfőtől törökszentmiklósi edzőtáborba költözik a társaság. Bő egy hét múlva a Békés NB I/B-s együttese elleni felkészülési meccsel zárul az erőgyűjtés első hete, a hazai bemutatkozás pedig a tervek szerint augusztus 3-án az Ferencvárosi TC ugyancsak NB I/B-s gárdája ellen lesz.

– Kolodzey Tamás –


Az elsőn megjelentek

Kovács János (kapus), Holló Balázs (kapus), Szepesi István (balszélső), Kiss Roland (balszélső), Kovács Bence (balátlövő), Tomislav Radnic (irányító), Gulás Máté (irányító), Darko Trivkovic (beálló), Grünfelder Péter (beálló), Artsiom Selvasiuk (beálló), Alexey Grigoriev (jobbátlövő), Pordán Gábor (jobb átlövő), Nagy Norbert (jobbszélső), Vaskó Péter (jobbszélső).