Elismerés

2020.01.02. 11:30

Ők fülelték le a legtöbb biztonsági övet nem használó gépjárművezetőt

A Magyar Autóklub a közlekedésbiztonságért dolgozó rendőrök munkáját ismerte el.

Detzky Anna

Forrás: police.hu

Tárgyjutalomban részesült a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság két munkatársa a közutakon a balesetek megelőzése érdekében végzett eredményes munkájáért. Az ajándékcsomagokat a Magyar Autóklub Észak-magyarországi Regionális Szervezete ajánlotta fel Nótár Zoltán rendőr zászlós közlekedési helyszínelő és Bodnár Kristóf rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízott részére, akik a legtöbb biztonsági öv használatát elmulasztó személyt füleltek le 2019-ben. Az elismeréseket december 31-én délelőtt Csobod László régióigazgató adta át dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, és Kovács Béla rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes jelenlétében, a Szent István téren.

– A Magyar Autóklubnál nagyon hosszú ideje szokás, mára hagyománynak tekinthető, hogy a közúton dolgozó hatósági kollégákat pont azért, hogy érzékeltetni lehessen a közlekedésbiztonság fontosságát, díjazza az autóklub. Sajnos tudjuk, hogy évről évre több nagyon súlyos közúti baleset történik az országban. Ez egy apró kis figyelmesség részünkről, hiszen mindannyian közlekedünk és szeretnénk épségben hazaérni. Ebben nagyon nagy szerep hárul a rendőr kollégákra, akiknek most némi édességgel és egy autóklubos évkönyvvel kedveskedtünk – mondta Csobod László.

Civilben is rendőrök

A díjazottakat hivatásukról és az elismeréshez fűződő érzéseikről faggattuk.

– 1997-től teljesítek szolgálatot a rendőrségen, amit hivatásszerűen végzek és nagyon szeretem. Úgy érzem, hogy ezt csak úgy lehet jól csinálni, ha az ember civilben is rendőr marad. A díjnak nagyon örülök, hiszen ez egy szakmai elismerés. A biztonsági öv használata baleset-megelőzési szempontból kiemelkedő fontosságú, ugyanis életmentő lehet és most ennek az ellenőrzéséért kaptuk az ajándékcsomagot. Az ilyen jellegű szabálysértés felderítéséhez nem szükséges más csak jó szem és az évek során kialakult rutin. Baleseti helyszínelőként szembesülök azokkal a súlyos sérülésekkel, amelyeket sokan gondatlanságuk miatt szenvednek el. Viszont azt is tapasztalom, hogy az ellenőrzések hatására egyre többen figyelnek oda a saját biztonságukra – osztotta meg tapasztalatait Nótár Zoltán.

Életmentő lehet

A passzív biztonsági eszközök és a gyermekbiztonsági rendszerek használatára különös figyelmet fordít a rendőrség.

– 2011 óta vagyok rendőr, de már gyermekkoromban is erről álmodtam. Nekem a rendőrség az első, nem csak szolgálatban, hanem a magánéletben is. Körzeti megbízottként sokrétű a feladatom és rengeteg időt töltök az emberek között, akik szívesen felkeresnek ügyes-bajos dolgaikkal. Emellett fontosnak tartom a közutak biztonságáért végzett tevékenységet, hogy minél több tragédiát előzhessünk meg. Sajnos napi szinten tapasztalom, hogy a rohanó életmód miatt, a növekvő járműforgalommal arányosan, egyre többen szenvednek balesetet. Nem először kapok már díjat, de mindig nagyon örülök neki és annak is, hogy most kifejezetten ezt a fontos feladatot ismerték el – emelte ki Bodnár Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában