A "mérgek királynõjével" gyilkolta meg házasodni készülõ szeretõjét egy brit nõ

Egy londoni bíróság szerdán bûnösnek talált gyilkosság vádjában egy brit nõt, aki mérgezett curryvel ölte meg házasodni készülõ szeretõjét. A 45 éves asszony akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is számíthat. Azt nem közölték, hogy büntetésének nagyságáról mikor döntenek.

Lakhvir Singh ((lakvír szing)) tavaly januárban mérgezte meg 39 éves szeretõjét, és annak 21 éves menyasszonyát, pár héttel a jegyespár Bálint-napra idõzített esküvõje elõtt. A vád szerint a nõ bejutott szeretõje nyugat-londoni lakásába, és a hûtõben talált maradék curryt “ízesítette meg” a rendkívül veszélyes akonitin nevû méreggel.

A farkasölõ sisakvirágból kinyerhetõ mérgezõ anyagot évezredek óta ismeri az emberiség, és az ókori görögök a “mérgek királynõjének” tartották. A PA brit hírügynökség információi szerint utoljára 1882-ben történt olyan eset Angliában, amikor ezt a mérget használták.

A jegyespár este ette meg a hûtõben lévõ curryt, miközben esküvõi terveikrõl beszélgettek. Nem sokkal késõbb mindketten rosszul lettek, és kihívták a mentõket. A férfi, Lakhvinder Cheema ((… csíma) a kórházba szállítás után egy órával meghalt, de 21 éves menyasszonyát sikerült megmenteni az orvosoknak.

A londoni bíróság emberölés, valamint súlyos testi sértés vádjában találta bûnösnek Singh-et. Az esküdtszék azonban felmentette a nõt a mennyasszony elleni gyilkossági kísérlet vádja alól. Büntetésérõl késõbb dönt a bíróság.

A háromgyermekes, házasságban élõ Singh 16 éven át volt Cheema szeretõje, de kapcsolatuk véget ért, amikor a férfi megismerkedett késõbbi menyasszonyával. A vád szerint Singh ezt nem tudta elviselni, és a 2009 januárjában történt mérgezés elõtt hónapokon át próbálta megakadályozni a házasságot különbözõ fenyegetésekkel – írta a Telegraph címû brit lap.