A Mercedes Magyarországra jön? Miskolcra?

Miskolc – Egy miskolci lokálpatrióta figyelt fel a hírre, amit azonnal továbbított szerkesztőségünkbe. Mi pedig továbbítottuk a kérést-kérdést az illetékesnek. Akar-e Miskolc Mercedest?

Az Origo egyik olvasója továbbította szerkesztőségünknek a hírt: “Magyarország is Mercedes-gyártó ország lehet német lapértesülések szerint. A Daimler új, kelet-európai üzemére még Lengyelország és Románia pályázik, de úgy tudni, utóbbinak a legkisebb az esélye – írja a Napi Gazdaság…”

Olvasónk ezt írja nekünk: “Esetleg Miskolc egy kicsit reklámozhatná magát, a döntés előtt. 🙂 Mint médiumnak, remélem megvan a lehetőségük, hogy felhívják az illetékesek figyelmét.”

A Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatóját arról kérdeztük: mit szól ő, illetve a városvezetés a hírhez, a lehetőséghez? Dr. Halmai Gyula elmondta: megkeresésükre a cégcsoport fejlesztési részlegének vezetői az év elején már jártak a miskolci városházán, majd a Miskolci Egyetemre is ellátogattak. A kapcsolat a társasággal még mindig élő, jelenleg az ajánlattételhez szükséges 200 hektáros terület előkészítésén dolgoznak. Azt látják, a legnagyobb kihívást a megfelelő képzettségű munkaerő megtalálása jelenti.

– szabados –

Kapcsolódó cikkek:
· Megéri Miskolcon hotelt építeni?
· Csak jönnek és jönnek a multik
· Ön merre fejlesztené Miskolcot?
· A megyei TOP 100 – 2007 
· Megyénk legfrissebb hírei