A mellékvonalak átvételével sokat veszít a Volán – Magyar Hírlap

A tavaly megszüntetett 14 vasúti szárnyvonal a MÁV-nak egymilliárd forint megtakarítást jelent, ám a Volán társaságoknak veszteséget okoz a közlekedési feladatok átvétele – írja a Magyar Hírlap. A busztársaságok ugyanis ehhez nem kaptak többletforrást a közlekedési tárcától. Emiatt előfordult, hogy a Volánok felére csökkentették a járatok útvonalát, így mérsékelve a veszteségeket. A kistérségek közlekedésében ez […]

A tavaly megszüntetett 14 vasúti szárnyvonal a MÁV-nak egymilliárd forint megtakarítást jelent, ám a Volán társaságoknak veszteséget okoz a közlekedési feladatok átvétele – írja a Magyar Hírlap. A busztársaságok ugyanis ehhez nem kaptak többletforrást a közlekedési tárcától. Emiatt előfordult, hogy a Volánok felére csökkentették a járatok útvonalát, így mérsékelve a veszteségeket. A kistérségek közlekedésében ez aggasztó visszalépés. A szaktárca és az üzemeltetők egyezetést kezdtek a közúti közlekedés működésének helyreállításáról.
A Volán-társaságoknál működő érdekképviseletek eközben attól tartanak, hogy a kormány privatizálni akarja a vállalatokat. A kormányzat egyelőre nem tervezi a cégek magánkézbe adását, ám ezt a szakszervezetek akár sztrájkkal is megakadályoznák – írja a lap.