Jegesmedvék

2020.03.09. 10:00

Szétlövéssel két pont

Visítva hozta a kötelezőt vasárnap este a piros-fehérek Tipsport ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A jégkorong Tipsport Liga-középszakasz alsóházának 7. fordulója fontos volt a DVTK Jegesmedvék számára. A diósgyőrieknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy eséllyel pályázzanak csoportjuk első vagy második helyére, amely rájátszást, negyeddöntős szereplést ér. A hazaiak tizenkilenc játékost neveztek, nem volt több hadra fogható játékosuk, ugyanis Gőz, Miskolczi, Részegh és Ritó sérülés miatt nem volt bevethető állapotban.

Gól nélkül

Még fél perc sem telt el, amikor Vas két lépésről kétszer is a kapura kotorhatta a korongot, de az éber Nechvátal útját állta. Ezután további három góllal kecsegtető akciót vezettek a Macik, kétszer azonban döntő pillanatban felszedték az ütőiket; a 6. percben viszont Vandane forintos átadása eljutott Valcharhoz, a csatár közelről célzott is, a játékszer levágódott Nechvátalról, a védők pedig felszabadítottak. A kombinálás jobban ment a DVTK tagjainak: kiugratásaik és a támadóharmadba belőtt korongjaik is több veszélyt hordoztak magukban.

A 11. percben mégis Obdrzálek került ziccerbe, jobbról megpróbálta elfektetni Rajnát, ez félig sikerült neki, de kisodródva már nem tudta a korongot a kapus lábai fölött a hálóba tenni. Sokat és jól korcsolyáztak Galaniszék, akik között mindig akadt egy lesipuskás, de vezetésükre várni kellett. A miskolciak a 17. percben sokáig kapirgáltak a korongért a palánknál, végül Láda B. bombázhatott középről, Nechvátal pedig úgy kapta el, mint a legyet. Rogon is ijesztgette Rajnáékat, végül annyian lettek a ketrec előtt, hogy már nem akadt szabad terület. Az első szünet előtt kettős ember­előnybe kerültek Magosiék, fórjukat azonban megtörte a dudaszó, 64 másodperc még maradt belőle a folytatásra.

Vas és Pavúk

Már-már úgy nézett ki, hogy a hazaiak emberfóros próbálkozásából nem lesz semmi, amikor 20.34-nél Vas jobbról, úgy tízfokos szögből, szinte alibiből kapura ütött, és így járt jól. A korong ugyanis Nechvátal bal válla és a bal oldali kapuvas között megtalálta „magának” azt a pár centiméternyi rést, amely az előnyhöz kellett. Úgy tűnt, hogy a hálóőr is segített a játékszernek abban, hogy a bal felső sarokban kössön ki, 1–0. A középső szakasz közepén összekapta magát az Érsekújvár, és sok időt töltött a Jegesmacik kapuja előtt, sőt ember­előnybe is került, de ez meg sem kottyant Szirányiéknak. A 36. percben Beauvillier egy talált koronggal balról Rajna elé csúszott, duplázni azonban nem tudott, az ellenakcióból pedig teljesen váratlanul egyenlített a HC Mikron együttese: Pavúk szemből, 5 méterről félmagasan lőtt a kapu jobb oldalába (1–1). A 39. percben tömegverekedéshez hasonló dulakodás kezdődött, ennek a vége az lett, hogy különböző jogcímen a hazai büntetőpadra egy, a vendégekére pedig ketten ültek ki, igaz, Beach 2 plusz 2 percet kapott; majd ismét szünet következett, a lőlap (19–18) pedig egyenlő erők küzdelmére utalt.

Drámai volt

Az utolsó szakasz elején D. Rodman 2 plusz 10 perces kiállítást kapott (utóbbi erősnek tűnt, bár lehet, hogy mondott néhány szép szót), a „szenvedés” pedig folytatódott a győzelemért. A 48. percben Harrison lövése kijött Nechvátalról, Vojtkó pedig egyből, két lépésről a háló bal oldalába emelt (2–1). Vas ismét lehetetlen szögből kísérletezett, a keresztvasig jutott, majd Valchar és Magosi csináltak egy kis cirkuszt a szlovákok ketrece előtt. Az 55. percben Magosi szólója maradt ki, Bajtek pedig szemből büntetett (2–2). A hajrában öt hazai támadhatott négy érsekújvárival szemben, de ebből sem jött ki semmi a csúcsformától messze lévő Maciknak. Jött az 5 perces ráadás, három a három ellen, és mivel döntés ekkor sem született, a felek nem úszták meg a szétlövést. Ez Vaséknak ment jobban, így két pontot gyűjtöttek a várt három helyett.

DVTK Jegesmedvék – HC Mikron Nové Zámky 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 0–0) – szétlövéssel

Miskolc, 1025 néző. V.: Korba, Rencz (Beniac, Soltés)

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Kiss D., Valchar, Vas 1, Beach – Láda B., Vandane (1), Kiss P., Galanisz, Magosi – Szirányi, Wehrs, D. Rodman, Harrison (1), Beauvillier (1) – Vojtkó 1, Páterka – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon

HC Mikron Nové Zámky: Nechvátal – Magovac, Hatala (1), Rogon, Bajtek 1, ­Obdrzálek – Fereta, Drtina, Andrisik (1), Holovic, Stevuliak – Mikus, Pavúk 1, Jurik (1), Sille, Fábry – Hain, Mikula, Ondrusek – Vyzinkár (kapus). Vezetőedző: Miroslav Mostnár

Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (D. Rodman), ill. 12 perc.

Glen Hanlon: – Azt terveztük, hogy gyorsan kezdjük a játékot, és így is történt. Végül kemény és küzdelmes meccs alakult ki. Nagyon örülünk a két pontnak, amely még sokat jelenthet nekünk a végelszámolásnál. Persze még három forduló van hátra.

Miroslav Mostnár: – A találkozó elején nehezen lendültünk játékba, ekkor gyorsabb és jobb volt a miskolci gárda. Kétszer egyenlítettünk, ráadásul a harmadik harmadban kiegyenlített volt a küzdelem. A büntetőlövések mindig vagy-vagy eredményt hoznak, most mi voltunk a szenvedő felek.

[A borítóképen: Nagy csatában szerzett pontokat a miskolci együttes (fehérben)]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!