A méhnyakrák megelőzéséért tekertek Miskolcon

Akt.:
Nő a siker kerékpáros felvonulás
Nő a siker kerékpáros felvonulás - © Fotók: Bujdos Tibor
Miskolc – Szoknyás, kerékpáros felvonulást tartottak a Nő A Siker Alapítvány szervezésében. A szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet.­­­

A HPV vírus és a méh­nyakrák veszélyére hívta fel a figyelmet az a szoknyás, kerékpáros felvonulás, melyet szombat délután rendeztek Miskolc belvárosában.

Szeretnénk elérni, hogy minél többen figyeljenek oda magukra.” Benedek Csilla

A résztvevők a Tudomány és Technika Háza elől tekertek el közösen a Városház térig, ahol a program köszöntőkkel folytatódott. Előbb Seres Ildikó, a rendezvény házigazdája mondott köszönetet a megjelenteknek, majd dr. Nagy Gábor, a megyei kórház osztályvezető főorvosa tartott előadást a szűrés fontosságáról és az újonnan bevezetett oltóanyagról.

Felhívni a figyelmet

Benedek Csilla, az Érted és veled vagyunk Alapítvány alapítója az Északnak elmondta, évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szűrés fontosságára.

– Abban bízom, hogy az üzenetünk eljutott a résztvevőkhöz, illetve azokhoz is, akik érdeklődőként jelentek meg a rendezvényünkön. Szeretnénk elérni, hogy minél többen figyeljenek oda magukra, illetve figyeljünk oda egymásra is, ebben a betegségben ugyanis ma már nem lenne szabad meghalnia hazánkban egy nőnek sem – hangsúlyozta a főszervező.

Csöbör Katalin, a rendezvény fővédnöke hozzátette, országgyűlési képviselőként és a Nő A Siker Alapítvány alapítójaként is támogat minden olyan rendezvényt, ami az egészségtudatosságra hívja fel a figyelmet.

– Fontos, hogy a méhnyakrák elleni védőoltás, sok országgal ellentétben, nálunk ingyenesen elérhető, így minden fiatal lányt és szüleit is arra biztatok, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen az egészségünknél nincsen fontosabb! – tette hozzá.

ÉM-TÁ


Rigips II. Bükk Kupa bicikliverseny
Miskolc - A Miskolc Road Cycling Club vasárnap rendezte a Rigips II. Bükk Kupa-Somogyi József kerékpáros emlékversenyt. A versenyen amelyen csaknem kétszázan vettek részt. Az esemény a Lillafüred­­­ és a Jávorkút közötti 10 kilométeres távon zajlott. A rajthoz állókat percenként indították a jávo...