A méheket “uszította” rá

Miskolc – Folytatódott a „méhes” ügy tárgyalása a törvényszéken.

A vádirat szerint az ügy vádlottjának hosszabb ideje konfliktusa volt a szomszédjával, aki méheket tartott. A méhek azonban zavarták őt, mert – mint állítja – nem tudott nyugodtan kint maradni a portáján csípés veszélye nélkül. A sértett – aki egyébként a harmadik szomszéd – észlelte, hogy a méhek kirajzottak és jelezte is a szomszédja testvérének ezt telefonon. Ő megkérte a sértettet, hogy segítsen a kirajzott méheket befogni addig is, amíg ő odaér.

Megvadult jószágok

A sértett méhészkedő ruhába öltözött és elkezdte befogni a méheket. Miután befogott két méhrajt, látta, hogy a vádlott kerítésén is vannak méhek, így elkezdte őket is begyűjteni. Ekkor azonban a vádlott egy cirokseprűvel a kerítéshez szaladt és rácsapott a méhekre többször. A megzavart rovarok a méhész kalapjára, illetve ruházatára – és persze azok alá is – estek. A megvadult méhek mintegy 50–100 helyen csípték meg a férfit.

A második tárgyalási napon van túl az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított per. Ítélet később várható.

ÉM-SZB


Vádat emeltek egy járdánházi nő ellen, aki méhtámadást idézett elő
Miskolc, 2014. november 12., szerda (MTI) – Megvadult méhek majdnem halálra csíptek egy idős férfit Járdánházán, az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a méhtámadást előidéző 83 éves asszonyt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t. tovább »