A Megyei Tűzoltó Szövetség választmányi közgyűlése

Tolcsva - A Tokaj Kereskedőház székházában tartotta meg szombaton délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség a választmányi közgyűlését.

– Az ülésen megtárgyaltuk a szövetség 2006. évi beszámolóját – mondta el lapuinknak Kovács Sándortűzoltó alezredes, a B.-A.-Z. Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. – Ezen felül beszámoló hangzott el az elmúlt évi gazdálkodásunkról, valamint megtárgyaltuk a 2006. évi közhasznúsági jelentést és a felügyelő bizottság jelentését. Nagy vita egyik napirendi pontnál sem alakult ki, a közgyűlés a beszámolókat elfogadta. Azt a hozzászólásokban kiemelték, hogy az elmúlt évben lezajlott vezetőváltás nem okozott fennakadást a szövetség életében, ugyanolyan hatékonysággal tudtuk együtt folytatni a munkát, mint ahogy az előző vezetés idején is zajlott. Módosítottuk a szövetség alapszabályát, döntöttünk a tagdíjemelés mértékéről, amely 1000 forint lesz fejenként egy évre. Végezetül pedig megválasztottuk a választási bizottság tagjait. Bejelentettük azt is, hogy az idei megyei tűzoltó napot április 28-án Sátoraljaújhelyen rendezzük meg. Az eseményen részt vett Békés Jánostűzoltó ezredes, a Magyar Tűzoltó Szövetség titkára, aki bejelentette, hogy az idei országos tűzoltó nap központi ünnepségét a Parlamentben rendezik meg május 4-én.

Pénzt oszt a megye

Kovács Sándor hozzátette, változás lesz a szövetség életében a korábbiakhoz képest, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek által beadott pályázatokat ettől az évtől a megyei szövetségek fogják elbírálni és ők is döntenek majd a támogatások mértékéről.

-bg-

Kapcsolódó cikkek: