A megyei közgyűlés is megalakulhat

Arka, Cigánd, Keresztéte – A megismételt választások sem hoztak minden településen eredményt, de a megyei testület megalakulhat.

A héten – várhatóan pénteken – megalakulhat a megyei közgyűlés. Ez eddig azért nem történt meg, mert Arkán meg kellett ismételni a helyhatósági választást. Cigándon és Keresztéten is, de azok nem befolyásolták a megyei testület mandátumait.

A hétvégén Arkán, Cigándon és Keresztéten is megtartották a választást, de csak Cigándon volt érvényes. A másik két településen újra megsemmisítették az eredményt. Az ok mindkét esetben ugyanaz volt, mint korábban: az augusztus 22-i induló adatoknál többen szerepeltek a névjegyzékben. Arkán – augusztusban – például 80-an, míg a hétvégi választásnál 156-an, Keresztéten pedig az eredetileg 33 lakosú településen 88-an voltak a névjegyzékben.

Nem volt fellebbezés

Kovács János megyei főjegyző portálunknak elmondta: Keresztéten a helyi választási bizottság semmisítette meg a hétvégi eredményt, ez ellen keddig lehetett fellebbezni, információink szerint eddig nem érekezett ilyenfajta bejelentés.

Arkán a területi bizottság semmisítette meg a hétvégi önkormányzati választás eredményét. A szombaton megtartott voksolás ellen vasárnap ugyanis hárman éltek jogorvoslattal, ezt a bizottság elbírálta, és újra érvénytelenítették az eredményt. A megyei lista azonban érvényes, mivel a következő arkai választás eredmény nem jelent majd érdemleges mandátum módosulást – mondta dr. Kovács János.


Keresztétén újra ismételnek

eszak | 2010.11.01 13:04
Arka, Cigánd, Keresztéte – Keresztétén hiába ismételték meg a választást, a helyi választási bizottság ezúttal is megsemmisítette azt.

A megismételt önkormányzati választás eredményét is megsemmisítették Keresztétén

fuggetlen | 2010.10.31 05:40
Arka, Cigánd, Keresztéte – Lezajlott szombaton a megismételt önkormányzati választás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keresztétén, Arkán és Cigándon. Keresztétén a helyi választási bizottság ismét megsemmisítette az eredményt.

A megismételt választást is Oláh Krisztián nyerte Cigándon

eszak | 2010.10.30 20:57
Cigánd – Cigándon október 3-án Oláh Krisztián kapta a legtöbb voksot a polgármester-választáson. Az eredményt később a választási bizottság megsemmisítette. A megismételt választást október 30-án tartották. Ezen a megismételt választáson a 2360 szavazópolgár közül 1634-en adták le voksukat.

Megismételt választás Cigándon

eszak | 2010.10.30 11:53
Cigánd – Cigándon kampánycsendsértés miatt megsemmisítették az október 3-i önkormányzati választás eredményét. A megismételt választást október 30-án tartják.

15 településen ismétlik szombaton a választást jogsértés miatt

fuggetlen | 2010.10.30 08:55
15 településen tartanak megismételt választást szombaton – derül ki az Országos Választási Iroda adataiból. Reggel hattól este hétig szavazhatnak azokon a településeken élők, ahol jogszabálysértés miatt kell megismételni a voksolást. A szavazategyenlőség kialakulása miatt szükséges időközi választásokra decemberben kerül majd sor.

Ahol újra ikszelnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

eszak | 2010.10.28 16:12
Arka, Keresztéte, Cigánd, Szalonna, Tornanádaska – Három megyénkbeli településen tartanak megismételt választást szombaton.