A megyei elitbe vágyik a Hidasnémeti csapata

Akt.:
A Vasas is játszott már tétmeccset, Magyar Kupa-találkozót Hidasnémetiben
A Vasas is játszott már tétmeccset, Magyar Kupa-találkozót Hidasnémetiben
Hidasnémeti – A magyar–szlovák határ menti település csapata veretlenül vezeti a mezőnyt.

A labdarúgó megyei II. osztályú pontvadászat Keleti csoportjának éllovasa, a Hidasnémeti VSC 37 ponttal rendelkezik: tizenhárom találkozójából tizenkettőt megnyert, egyszer döntetlenül mérkőzött, és még nem talált legyőzőre. Gólkülönbsége 58-14, ez is imponáló, így a klub háza táján joggal bízhatnak az aranyérem megszerzésében.

Barátságban vannak

– A rajt előtt úgy gondoltuk, hogy az első három hely valamelyikére érhetünk oda a tavaszi szezon végén – mondta Bóni Tamás, az egyesület elnöke. – Időarányosan jól állunk, bár biztosra nem mehetünk, hiszen több csapattal is versenyben állunk. Elsősorban az Abaújszántóra kell figyelnünk, de nem írhatjuk le a Pálházát, a Göncöt és a Kenézlőt sem. Az látszik, hogy valamennyi pontért nagyon meg kell dolgoznunk, egyetlen egység sem hull majd az ölünkbe. A 35 ponttal közvetlenül mögöttünk loholó Abaújszántóval hazai környezetben már összecsaptunk és 2-2-re végeztünk, és mivel jövőre hozzájuk megyünk, náluk dőlhet el az aranyérem és a vele járó megyei I. osztályú tagság sorsa. Persze bárhol elcsúszhatunk, és így járhatnak a szántóiak is, de a papírforma azért a kettőnk párharcát ígéri.

Az elnök szerint nincs Hidasnémeti-titok, jó szereplésük a csapategységben rejlik:

– Azért vagyunk „nagyok”, mert a srácok nemcsak a focipályán, hanem azon kívül is barátságban vannak – folytatta Bóni Tamás, majd hozzátette: – Ezen a szinten átlagon felüli játékosállománnyal rendelkezünk: hatan Szlovákiából járnak át hozzánk, és edzőnket ugyancsak északi szomszédainktól „importáltuk”. Tizen­nyolcas keretünk további tagjai helyiek és környékbeliek. Hetente kétszer gyakorolnak, a megyei kettes szinten ez tiszteletet parancsol, ráadásul munka után is tréningezhetnek, a villanyvilágítással ellátott műfüves pályánk ugyanis ezt lehetővé teszi.

Segít az önkormányzat

Hidasnémetiben a tárgyi feltételekkel nincs gond (bár öltözőépületük lehetne tágasabb is), sporttelepük szép környezetben fekszik a község központjában, a vasút­állomáshoz közel. Pályájuk gyepszőnyege kiváló, a pázsit minőségét még a Magyar Kupa-meccsre hozzájuk látogató Vasas játékosai is méltatták.

– Anyagi helyzetünk is szilárd – közölte a klubelnök. – Másfél millió forintból gazdálkodunk, plusz ehhez hozzá kell számolni azt az elhanyagolhatatlan tényt, hogy önkormányzatunk állja a szállítás költségét, és így jelentős összeg marad a „zsebünkben”. Ezért a támogatásért köszönettel tartozunk Becse Csaba polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak, akik egy emberként állnak mögöttünk. Településünk első embere egyébként már kijelentette, hogy nagyon örülne, ha a csapat feljutna a megyei I. osztályba, jómagam azonban mindig óvatosan fogalmazok, hiszen tudom – bár az közhely –, hogy a labda gömbölyű, a labdarúgásban minden megtörténhet. Ennek jegyében csak a soron következő összecsapásokra figyelek és ezt teszik a fiúk is. Mellesleg egyszer már megjártuk a megyei elitet, így ha valóra válik az álmunk, számunkra nem lesz szokatlan az osztály légköre.

Kolodzey Tamás


Az utánpótlásról

A Hidasnémeti VSC U19-es csapata szintén jól áll, hol az első, hol a második helyen tanyázik. Beneveztek a Bozsik-programba, U7-es, U9-es, U11-es és U13-as gárdáikban nevelkednek a helyi focipalánták. Az 1170 lelkes faluban, már ami a saját hátországukat illeti, akkor lesznek gondban, ha feljutnak a megyei I-be. Ekkor ugyanis U16-os csapatot is létre kell hozniuk, és ezen a téren rosszul állnak: nincs elegendő serdülő és ifjúsági labdarúgójuk, így más települések támogatására szorulhatnak.