A megyébe is jutott a húszmilliós adományból

Fotó: Osztie Tibor
Fotó: Osztie Tibor
Nagybarca – A rászoruló gyerekeket támogatja idén a Coop alapítványa.

Országszerte húszmillió forint értékű támogatást oszt szét az állami gondoskodásban nevelkedő gyerekek ellátására szakosodott intézmények között a Coop Segély Alapítvány. A Co-op Hungary Zrt. által életre hívott szervezet adományának egytizede kerül a megyébe, aminek egyik részét csütörtökön délután a nagybarcai csecsemőotthonban adta át.

A társadalmi szerepvállalás nem idegen a hazai élelmiszerlánctól, az elmúlt évben az ár- és belvíz sújtotta Észak-Magyarországon és vörösiszap-katasztrófa által érintett településeken osztott ki több mint ötvenmillió forint értékű segélycsomagot az alapítvány, idén azonban más támogatandó csoportok, így a szülők nélkül nevelkedő gyerekek felé fordultak.

A nagybarcai átadási ceremónián Csiger Lajos, mint a csecsemőotthont fenntartó megyei közgyűlés alelnöke és Vadnai Zoltán polgármester vette át jelképesen az adományt Pálné Soltész Verától, a Coop Segély Alapítvány Kuratóriumi tagjától, az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt. cégvezetőjétől, majd lepakolták a teherautónyi élelmiszert, és az intézmény nagyobbacska lakói is megkapták ajándékaikat. A ceremónián megjelent Demeter Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Fodorné Nagy Katalin, a B.-A.-Z. Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója, a megyei gyermekvédelmi központ igazgatója is.

ÉM-SZP