A megye érdekeit fogom szem előtt tartani

Dr. Mengyi Roland
Dr. Mengyi Roland
Miskolc – Dr. Mengyi Roland: „Tisztesség, következetesség, azonnali tettrekészség. Ez jellemzi munkámat.”

A jelentős szavazattöbbséggel megyei közgyűlési elnökké megválasztott dr. Mengyi Roland rövid székfoglaló beszédet tartott a közgyűlés ülésén. Mint elmondta, a megyei önkormányzat első embereként is az fogja jellemezni tevékenységét, mint minden eddigi munkájában: „tisztesség, következetesség, azonnali tettrekészség…” Kifejtette, hogy az elmúlt ciklusban rossz idők jártak a megyei önkormányzatokra, mert a kormány minden eszközzel igyekezett ellehetetleníteni a középszintű helyhatóságok munkáját.

Kiemelte dr. Ódor Ferenc leköszönő közgyűlési elnök szerepét, aki „ebben az igencsak zavaros politikai helyzetben is jól kormányozta a megye hajóját.” Mint mondta, eddig a megye nevét hallva a szegénység, a munkanélküliség, a bűnözés kifejezések jutottak az emberek eszébe. Nehezítették a helyzetet még az újból és újból pusztító árvizek is.

Együtt Miskolc és a megye

Dr. Mengyi Roland hangot adott azon reményeinek, hogy sokkal virágzóbb esztendők köszöntenek a megyére, hiszen már nem az ittenivel ellentétes akarat működik országos szinten”. Mint mondta, „a mostani politikai helyzet nagyon nagy lehetőségeket rejt magában.” Megkezdődhet a térség gazdasági, foglalkoztatási felzárkózása, élhetőbbé, megtartóbbá alakulhat és Borsod-Abaúj-Zemplén. Az elnök szerint – miután ezen a szinten is azonos akaratok munkálnak – virágzóvá válhat a megyei és a miskolci önkormányzat együttműködése közös célok megvalósításában a gazdaság, az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén.

ÉM-SZB


Belső tartalékok feltárása és külső források bevonása

eszak | 2010.11.05 17:08
Miskolc – Ríz Gábor és Csiger Lajos lettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnökei.

Megalakult a megyei közgyűlés

eszak | 2010.11.05 17:02
Miskolc – Kolenkó Gábor korelnök vezetésével pénteken megalakult az új Borsod-Abaúj-Zemplén Közgyűlés.