A megoldás kulcsa az ellenzék kezében van

A kormány megbuktatását célzó ellenzéki politika megbukott – mondta hétfőn a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki napirend előtti beszédében élesen támadta a Fideszt. A kormányfő szerint az ellenzéki párt kettős beszéde méltatlan és rossz fényt vet Magyarországra, ráadásul teljesen eredménytelen és a többség támogatását sem bírja. A Fidesznek keménység helyett nyugalomra kell felszólítania az embereket – véli Gyurcsány, ez lehet a megoldás a jelenlegi helyzetre.

A miniszterelnök beszédében megköszönte Magyarország polgárainak, hogy nem adnak támogatást a Fidesz “kalandorpolitikájának” és tisztelik az Alkotmányt. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: az ellenzéki támadások érdemében egyáltalán nem befolyásolták a kormány reformpolitikáját.

A kormányfő kiemelte: a kormánypártoknak nem kell azoknak a támogatása, akik úgy gondolják, hogy így kell politizálni. Gyurcsány szerint nem helyes, hogy a Fidesz gyűlésére elmegy alkalmanként néhány tízezer ember és az ellenzéki párt képviselői azt hiszik: ők a nép, a haza, a nemzet.

Gyurcsány Ferenc úgy véli: be kell fejezni a politikai háborúskodást és egy dolog biztos: “Magyarország dolgait nem az utcán fogjuk elvégezni.” A kormányfő arra kérte az ellenzéket: abban mérje össze a kormánnyal hazafiságát, hogy átfogó javaslatokat nyújt be a reformokhoz és ezeket hasonlítják össze a parlametben.