A Megegyezés nem líra – Interjú Gyurcsány Ferenccel -Népszabadság

A miniszterelnök szerint ma a korábbiaknál sokkal jobbak a megegyezés feltételei és lehetőségei az SZDSZ-szel. Gyurcsány Ferenc most annak ad nagyobb esélyt, hogy meg tudják szerezni a szabad demokraták támogatását a jövő évi költségvetéshez. A pártelnök -miniszterelnök a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, hogy most az SZDSZ is polititikájának átgondolására kényszerül, és ha belátják, hogy a jelenlegi helyzetben a kiadás- és adócsökkentés önveszélyes folyamatot gerjeszthet, akkor abba az irányba haladnak majd, amit a szocialisták is képviselnek.

Gyurcsány Ferenc, az MSZP szombati kongresszusával kapcsolatban azt mondta, hogy morális kötelességnek érzi, hogy megtartsák, a küldöttek ugyanis 2006-ban egy többségi, koalíciós kormány vezetésére adtak felhatalmazást, mivel ez felbomlott, most felhatalmazást kér a kisebbségi kormány vezetésére is.

A lehallgatási üggyel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a politikai és gazdasági élet fundamentumairól van szó, ezért nagy felelősség, hogy kezelik az ügyet. Nem szabad senkit besározni, de rendkívül határozott vizsgálatra van szükség, amelyben nincsenek érinthetetlen személyek – mondta a lapnak.