A MedCenter lehet az ózdi befutó

A képviselő-testület pénteki rendkívüli ülésén 17 igen és 5 tartózkodás mellett arra hatalmazták fel Benedek Mihályt (MSZP), hogy a MedCenter Kft.-vel kezdje meg a tárgyalást az Almási Balogh Pál Kórház működtetéséről. A városvezető elmondta: nem pénzügyi, hanem szakmai befektetőt kerestek és a pályázó megfelelt ennek a kritériumnak.

A Medcenter Kft. a szakmai együttműködés, a szakorvosi, szakdolgozói továbbképzések és egyéb képzések, regionális, országos és Uniós pályázatok, minőségbiztosítási lehetőségek tekintetében tárgyalásokat kezdeményezett a Semmelweis Egyetem és Debreceni Egyetem Orvos– és Egészségtudományi Centrumával, valamint a kassai kórház képviselőivel.

Az egyeztetések során a polgármester ragaszkodik majd a pályázó beadványában foglaltak betartásához és a majdani szerződésben kiköti: amennyiben ezek nem teljesülnek, a város következmények nélkül eláll(hat) a kontraktustól.

Riz Gábor (Fidesz) önkormányzati képviselő kijelentette: tisztes keretek között lehetségesnek tartja az együttműködést a pályázat nyertesével. A szavazáskor azért tartózkodtak, mert szerették volna elérni, hogy a kórház munkavállalóit a szerződéskötés után legalább két évig foglakoztassák, de indítványukat leszavazták.