A MEAFC kosárlabdázói a rájátszást akarják kiharcolni

Akt.:
Tulajdonképpen kétszer alapozott a MEAFC-cal Drahos Gábor (jobbra)
Tulajdonképpen kétszer alapozott a MEAFC-cal Drahos Gábor (jobbra) - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Péntek este vívja az évad első bajnokiját a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabdacsapata.

Az egyetemiek a második vonalban, az NB I/B Piros csoportjában szerepelnek, nyitómérkőzésükre péntek 19 órától a Bonyhádi KSE vendégeként kerül sor.

Szervesen illeszkedett

– Életem első, edzőként elvégzett alapozása önmagában is szép és izgalmas feladat volt – mondta Drahos Gábor, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője. – Ezt a bizonyos alapozást tulajdonképpen kétszer csináltam végig, hiszen a gárda tagjaival először az Egyetemi Európai Játékokra készültünk fel, és olyan speciális programot állítottam össze, hogy ez szervesen illeszkedjen a portugáliai hazajövetelünk utáni erőgyűjtéshez. Az utazó és az NB I/B-s keretünk gyakorlatilag azonos, így a kontinensbajnokság előtt elkezdett munkát nem hagytuk abba, hanem egyszerűen folytattuk. Ügyködtünk az atlétikai pályán, kondiztunk az erősítő részlegen, majd később a labdás foglalkozásokra helyeztük a hangsúlyt. Egyébként semmiféle nagy varázslattal nem készültem, csak új szemléletet igyekeztem meghonosítani Tóth Gábor edzőkollégámmal.

A MEAFC-Miskolc gárdája tíz felkészülési mérkőzésen szerepelt, csatáin pedig nem az eredményekre helyezték a hangsúlyt, hanem a tisztán látásra törekedtek.

– Erős és szerényebb tudású csapatokkal is találkoztunk – folytatta Drahos Gábor. – Tapasztalataim alapján azt kell mondanom: fiatal együttesünk erénye abban lehet, hogy az elsőtől az utolsó percig magas hőfokon játszik. Azt kértem a fiúktól, hogy ne csak nekem, önmaguknak is bizonyítsanak. Mutassák meg, hogy megütik a mércét.

Huszonhat

A nagy múltú klub keretéhez pillanatnyilag tizenöten tartoznak, ez az állomány elegendő a kitűzött céljuk megvalósításához.

Drahos Gábor Fotó: ÉM ©

– Be akarunk jutni a rájátszásba – szögezte le a vezetőedző. – Ebbéli vágyunkat a bajnokság legfiatalabb, mindössze huszonkét esztendős átlagéletkorú keretével kívánjuk tető alá hozni. Klubunk fejlődési dinamikája pedig már odajutott, hogy a saját utánpótlásunkból érkeznek a nagyokhoz a középiskolások és így egy csapásra két legyet üthetünk: a tehetségesek fiatal kosarasok előtt nyitva áll a felnőttek kapuja, sportolóink pedig az itteni egyetemen tanulhatnak tovább.

A MEAFC-Miskolc csapata huszonhat találkozót vív az alapszakasz keretében, a ráadás pedig attól függ, hogy hányadik helyen végez majd a társaság. A hazai összecsapásaik helyszíne a sokat látott egyetemi körcsarnok, ahol a jövő szerdán a Pécsi VSK-Kronosz ellen mutatkozik be az alakulat – ezt azonban megelőzi a ma esti, bonyhádi debütálásuk.

– A Tolna megyeiek az elmúlt években letették a névjegyüket, a többszörös bajnokcsapat vendégei leszünk. Hazai pályán nyilván győzelemmel akarnak bemutatkozni, ezért nehéz dolgunk lesz, de a bonyhádiak se számítsanak könnyű ellenfélre.

Kolodzey Tamás


A MEAFC kerete

A férfi kosárlabda NB I Zöld csoport mezőnye

MTK Törökbálint, Budafok, HOYA-PE Veszprém, Nagykőrösi Sólymok KE, Bonyhádi KSE, MEAFC-Miskolc, Food Békés, MAFC, Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, BKG-Príma SE, Oroszlányi SE Lions, Nyíregyháza Blue Sharks, Budapesti Honvéd SE, Vasas Akadémia.


A hölgyek kétszer játszanak a Rózsaheggyel
Miskolc - Két női és négy férfi kosárlabdacsapat játszik hat meccset. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kosárlabda Szövetség emléktornával tiszteleg a tavaly, 69 éves korában elhunyt Szaniszló Sándorra, a szervezet egykori főtitkárára, ügyvezetőjére, aki a Miskolci Egyetem Testnevelési Tanszék és Spo...

Az eddigi edzőmeccseit megnyerte a MEAFC NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata
Miskolc - Edzés, mérkőzés, edzés, mérkőzés – ilyen változatos a MEAFC NB I/B-s férfi kosarasainak programja. A nagy múltú együttes két hete látott munkához és még három hete maradt arra, hogy az eltervezett programját végrehajtsa. Meccs meccs hátán Az egyetemiek eddig három felkészülési mérkőzé...