A MÁV-START megpályáztatja a vezetői állásokat

Budapest, 2012. október 5., péntek (MTI) – A MÁV-START 23 vezetői pozíciót hirdetett meg október elején a társaság honlapján, ezzel az a célja, hogy olyan vezetők álljanak a vasúti személyszállítás élén, akiknek jövőképük van, és tenni akarnak a vasútért, az utasokért – közölte a MÁV-START Zrt. pénteken az MTI érdeklődésére.

A HVG online pénteken írt arról, hogy leváltják a vezető beosztású szakembereket a vasúti személyszállítási cégnél, csak a vezérigazgató, a helyettese, a friss személyzeti vezető és az új biztonsági főnök marad a helyén.

A MÁV-START Zrt. emlékeztet arra, hogy Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója korábbi nyilatkozataiban már jelezte, a MÁV-START Zrt.-nél november elsejétől szervezeti változások és új szervezeti, működési szabályzat életbelépése várható.

A szándék az – közölték -, hogy olyan struktúra alakuljon ki, amelyben közös irányításúvá tehető a MÁV-START, a MÁV-TRAKCIÓ és a MÁV-GÉPÉSZET Zrt., ezáltal csökkenjen a felső- és középvezetői szintek száma, és ennek köszönhetően jelentősen rövidüljenek a belső adminisztratív folyamatok, felgyorsuljon a döntéshozatal – írja a személyszállító vasúttársaság.

A jelenlegi vezetőkön kívül pályázhatnak a meghirdetett vezetői állásokra a MÁV-csoport munkavállalói és külsősök is. Az álláslehetőségek meghirdetésének további célja, hogy a társaság jövőbeni működtetésével kapcsolatos elképzelések, új ötletek előtérbe kerüljenek – közölte az MTI megkeresésére adott válaszában a MÁV-START Zrt.

– MTI –