A Masterplast Ukrajnában is új gyárat alapít

  Budapest, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Nemrég bejelentett romániai beruházása után Ukrajnában is új gyárat alapít az építőipari szigetelőanyagot gyártó és forgalmazó Masterplast Nyrt. – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság mintegy 1,4 millió eurós beruházással alapít polisztirol lap gyárat az ukrajnai Lembergben.
A befektetés részeként két hónapon belül Lembergben telephelyet vásárol a társaság, ahol várhatóan 2013 tavaszán indítja meg a polisztirol alapanyagú hőszigetelő lapok gyártását – olvasható a közleményben.
A beruházás a 2012. március 21-én meghirdetett zártkörű tőkebevonási folyamat során befolyt összeg felhasználásával valósul meg.
A lembergi üzem létesítésével a Masterplast Nyrt. tovább szeretné erősíteni regionális piaci pozícióját, hogy a hőszigetelő lapok gyártásában 3 éven belül az ukrán piac harmadik legjelentősebb szereplőjévé váljon.
A társaság április 17-én jelentette be, hogy 1,6 millió euró befektetéssel – a már korábban vásárolt ragasztógyára mellett – új polisztirolhab hőszigetelő termékgyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön.
A tőzsde “B” kategóriájában jegyzett Masterplast márciusban 1,1 milliárd forint friss tőkét vont be részvényeinek zártkörű értékesítésével.
A 13 közép-kelet-európai országban jelen lévő társaság 2011-ben 82,38 millió eurós forgalomból 1,648 millió euró adózás utáni konszolidált eredményt ért el.