A másodiktól indult be a Vegyész RC

Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János
Kazincbarcika – A férfi röplabda NB I-ben az elődöntő közelébe került a Vegyész RC Kazincbarcika.

Meglepően kevesen látogattak ki a férfi röplabda NB I rájátszásának kezdetén lejátszott negyeddöntő első meccsére, a Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE találkozóra. Tíz perccel a kezdés előtt még igen foghíjas volt a lelátó, pedig a rájátszás izgalmas szakasza többnyire nézőcsalogató szokott lenni. Aztán a kezdésre csak megérkeztek a zászlókkal és dobokkal „felszerelt” kék-sárga sálas drukkerek.

Az első játszmában a Dunaújváros igyekezett tudatosítani, hogy nem statisztaszerepre készült a negyeddöntőben, hanem szeretne meglepetést okozni. A vendégek 3 pontos hátrányt ledolgozva előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (12-13). Fej-fej mellett haladtak a felek, de Gebhardt N. remek ütéseivel a dunántúliak álltak jobban. Igaz, nüansznyi különbség volt a két csapat között. Az első felvonás hajrájában mindkét tréner igyekezett rendezni a sorokat, de végül a házigazdáknak jött ki jobban a lépés, és az izgalmas végjáték közepette hozták a szettet (26-24).

A második játszmában is igyekezett a Tomanóczy-legénység, és az első technikai időnél ellépett riválisától (6-8). A hazaiak a szett közepén kaptak észbe és a második 1 perces szünetnél már náluk volt az előny (16-15). Árva és Szabó D. is elkapta ekkor a fonalat, valamint több jó blokkot hozott a Vegyész. A hajrában a vendég edző kétszer is időt kért, sőt cserélt is, de egyik húzása sem jött be, ennek a játékrésznek a végjátékát nem tudták szorossá tenni (25-20).

A két megnyert szett után a Kazincbarcika igyekezett tudatosítani ellenfelében, hogy nincs esélye a győzelemre. Kovács Z. és Toronyai is egyre jobban teljesített és a felvonás elején úgy tűnt, könnyedén nyeri ezt a szakaszt a Toma-legénység (11-7). A vendég szakvezető időkérései sem segítettek és a hazaiak egyre jobban elhúztak a Duna­ferrtől. A végjátékban még egyszer felcsillant a remény a Duna-partiak számára (21-19), de a vendéglátók már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból (25-20).

A Kazincbarcika az elején sokat hibázott ugyan, de a második szettől egyre jobban játékba lendült és megérdemelten nyerte meg a negyeddöntő első mérkőzését.

ÉM-BZ


Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE
3:0 (24, 20, 20)

Kazincbarcika, 200 néző. V.: Mezei, Nagy (Rácz, Jámbor).

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Szabó D. Juhász, Banai, Kovács Z. Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó). Edző: Toma Sándor.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Kun, Kohlmann, Kalmár, Gebhardt N. Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bohnicsek, Szabó P., Guzmics, Kiss. Edző: Tomanóczy Tibor.

Toma Sándor: – Nehezen indult a mérkőzés számunkra, hiszen a vendégek fegyelmezetten röplabdáztak. A második szettől fokozatosan léptünk el riválisunktól és a taktikai utasításokat betartva tudtunk nyerni.

Tomanóczy Tibor: – Rengeteg hibával játszottunk. A kevesebbet rontó Kazincbarcika végül most nyerni tudott, de hazai pályán jobb játékot várok a fiúktól.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0, a Vegyész RC Kazincbarcika javára.

A két csapat a következő meccset március 17-én, csütörtökön 17.30-tól játssza Dunaújvárosban (ha szükség lesz harmadik mérkőzésre, akkor azt március 20-án, vasárnap 17.30-tól Kazincbarcikán játsszák a csapatok).