Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.19. 17:27

Sztárokkal versenyeznek a nyíregyházi főiskolások

<p>Nyíregyháza - Tavaly novemberben indult útjára a SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program, melynek keretében két hónap alatt hét nagyvárosban mintegy 60 ezer ember vett részt ingyenes szűrővizsgálatokon.</p>

A program célja nemcsak a szűrővizsgálatok népszerűsítése, hanem olyan korcsoportok aktivizálása is, akik nem, vagy csak nagyon ritkán járnak szűrésekre. Ennek érdekében az állami, egészségügyi és civil szervezetek összefogásával a 2008-ban is elindított akció részeként egy-egy város két főiskolás csapata is népszerűsíti az ingyenes szűréseket.

A március 1-jei nyíregyházi SZ.É.P. Napot megelőzően a Nyíregyházi Főiskola hallgatói által alkotott két csapat vállalkozik arra, hogy minél több környékbelit meggyőzzenek a szűrővizsgálatok fontosságáról. Az első csapat, a „Kollégisták” olyan diákokból áll, akik tanulmányaik alatt a főiskola diákszállójában élnek, míg az „Albérlők & Otthonélők” csoportjának tagjai nem veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A csapatok munkáját Keleti Andrea és Gönczi Gábor segíti.

A nyíregyházi főiskolai hallgatók és csapatkapitányaik február 21-én délelőtt találkoznak, s „ötletbörzét” tartanak annak érdekében, hogy a népszerűsítő kampány minél kreatívabb, hatásosabb legyen.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!