A második hazain a második győzelem a cél a Maciknál

Akt.:
A két csapat között folytatódik a csata
A két csapat között folytatódik a csata
Miskolc – Pénteken este a miskolci jégcsarnokban játsszák a jégkorong Mol Liga egyik elődöntőjének újabb meccsét.

A DVTK Jegesmedvék együttese 18 óra 30 perctől a Debreceni HK gárdájával méri össze tudását. A szerda esti első felvonást a papírformának megfelelően a hazaiak nyerték, így az egyik fél négy győzelméig tartó párharc keretében 1-0-ra vezetnek.

Idő kérdése volt

A két nappal ezelőtt rendezett összecsapás első harmada után a piros-feketék szurkolói közül néhányan „szívmasszázst” kértek, hiszen a hajdúságiak 2-0-ra vezettek, de akadtak olyanok is, akik bundát emlegettek. A sportágban járatosak azonban jól tudták, hogy izgalomra nincs különösebb ok, ugyanis nagy tudásbeli különbség van a két alakulat között, nem is beszélve az erőnlétbeli eltérésről. Az idő múlásával a jégen helyreállt a rend, ennek következtében a 5-2-es végeredmény igazolta az előzetes várakozást.

Riadalom nem az eredmény, hanem a DHK kapusának összeesése miatt történt. Borodint a harmadik harmad elején fejlövés érte, ezután pedig mozdulatlanul, hason fekve „fogadta” az orvosi személyzetet. A debreceniek orosz nemzetiségű portása a meccs után fél órával már mosolygott, és jelezte, hogy kutya baja sincs.

– A jégkorongban a kapus szó szerint mindennek és mindenkinek ki van szolgáltatva – kommentálta a történéseket Gyenes Dávid, a Macik portása. – Felkészülni semmire nem lehet, a legártatlanabb pillanatokban is össze lehet szedni súlyos sérüléseket. Én és mi csak arra koncentrálunk, hogy útját álljuk a felénk, azaz a hálónkra tartó korongnak, nincs bennünk félelem. Az a kapus, aki gátlásos, esetleg „reszket”, ne álljon a ketrec elé, vagy ha ezt teszi, onnan úgyis kikopik. Általában sok zúzódást, törést, agyrázkódást, ájulást szedünk össze, hogy a műtéteket már ne is említsem. Egy hosszú pályafutás alatt ezeket nem lehet megúszni, nekem például egy évembe telt, amíg a válloperációmból felépültem és újrakezdhettem a játékot. Amikor Borodin a jégen feküdt, rögtön tudtam, hogy az arcát vagy a nyakát érte a korong. Szerencsére nem lett különösebb baja, a saját lábán hagyta el a jégcsarnokot, de kiköthetett volna a kórházban is.


A DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK elődöntő első meccsének teljes felvétele


Nagy iramot vár

A mai mérkőzés esélyeiről, taktikai elképzeléseiről Jason Morgant, a DVTK Jegesmedvék együttesének vezetőedzőjét kérdeztük.

– Mivel már lejátszottuk első meccsünket, tisztában vagyunk azzal, hogy milyen intenzitással kell küzdenünk a rájátszásbeli találkozókon – mondta a kanadai tréner. – A húsz perc utáni nulla-kettő magyarázata: a hosszú pihenő miatt nehezen vettük fel az utazó sebességét, és a taktikai elemekkel is akadtak gondjaink. Pénteken nagy iramú összecsapásra számítok és biztos vagyok benne, hogy sokkal keményebb lesz a játék, mint szerdán. A Debrecen csapatát magabiztosabbá teszi majd, hogy visszatér a gólvonalra Vay Ádám, a kiváló hálóőr. Nekünk azonban nem egyes „személyekkel” kell foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. A második mérkőzésen sokkal jobb kezdésre számítok: azt ígérhetem a nézőknek, hogy agresszíven fogjuk támadni ellenfelünk kapuját. Az a lényeg, hogy nagy forgalmat alakítsunk ki Vay előtt, ezzel nehezítsük meg a dolgát. Azt is hangsúlyoztam a fiúknak, hogy a munkamorál és az intenzitás szintjén ugyancsak többet várok tőlük.

ÉM-KT


Mínusz három védő

A DVTK Jegesmedvék alakulatából pénteken is hiányozni fog három csupa szív védő: Dudas, Gőz és Leppanen. Előbbi eltiltása, utóbbi kettő pedig sérülése miatt csak a lelátón lesz jelen.
hirdetés
hirdet�s